Федерер заказао меч са Ђоковићем за вечерас у 22 сата

B92
Федерер заказао меч са Ђоковићем за вечерас у 22 сата

У финалу Мастерса у Синсинатију игаће Новак Ђоковић и Роџер Федерер, јер је Давид Гофан предао меч Швајцарцу при резултату 1:0 (7:6/3) и 1:1 у другом сету.

Федереру је ово осмо финале у Синсинатију, а четврто против Ђоковића. Он је три пута спречио српског тенисера да освоји једдини мастерс који му недостаје.

Гофан се од почетка меча са Федерером мучио с повредом, имао је проблем када је сервирао, али је ипак смогао снаге да се одупре Швајцарцу и да освоји гемове у којима је сервирао. Белгијанац је биио сигуран до 6:5 за Федерера, а онда је Роџер умало направио брејк. Гофан је спасао три брејк лопте, освојио још један гем на свој сервис и ушао у тај брејк.

У њему је одмах одузео поен Федереру, али је затим стао, узгубио два своја и Роџер је мирно привео тај брејк крају уз још један одузет сервис Гофану - 7:3.

У паузи између два сета Белгијанац је узео медицински тајм-аут, одлучио је да, ипка, настави борбу, а у другом сету Гофан је повео 1:0, иако је Федерер имао брејк лопту. Узвратио је Федерер - 1:1, да би у трећем гему Гофан повео, али је при резултату 40:30 ипак морао да преда меч.

Ђоковић и Федерер играју вечерас од 22 сата.

Биће то њихов први сусрет после 28. јануара 2016. године и полуфинала на Аустралијан опену, у којем је Ђоковић побједио са 3:1. Новак великки значај придаје освајању овог турнира, не само зато да би подигао самопоуздање пред УС опен, већ и због чињенице да је то једини мастерс од укупно девет који није освојио (не рачунајући турнир који је био мастерс али се више не игра).

Новак, међутим, има највећу могућу препреку пред собом, а то је Роџер Федерер, човјек који је играо седам финала и седам пута у њима побједио, уз раније споменуте три побједе над Новаком Ђоковићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана