Федерер игра само на Ролан Гаросу

Агенције
Федерер игра само на Ролан Гаросу

БАЗЕЛ - Уласком у озбиљније године Роџер Федерер себи све више прилагођава АТП календар па је одлучио да наредне сезоне прескочи све турнире на шљаци, осим Ролан Гароса, на којем је ове сезоне изгубио у полуфиналу од Рафаела Надала.

Земљана подлога никада није претјерано одговарала Швајцарцу, а с обзиром на то да је у августу напунио 38 година, јасно је да му прелазак са бетона на шљаку више претјерано и не прија. Он је посљедњих година имао и проблема са кољеном, па више не жели ништа да ризикује. 

- Прије три године имао сам проблема са кољеном и пробао сам да играм мало на шљаци па сам се повукао са Ролан Гароса. Послије тога завршетком Вимблдона нисам играо уопште. Морао сам да оперишем кољено и вратио сам се тек 2017. Осјетио сам да то није година за шљаку, јер сам се бринуо како ћу реаговати између бетона, шљаке и траве и различитих континената на којима се игра - рекао је Федерер.

Њему ће највјероватније поново припасти награда “фер-плеј”, коју АТП сваке године додјељује тенисерима тако што у анкети учествују играчи и тренери. Интересантно је да ће освајачу 20 гренд слем титула ова награда отићи у руке чак 14. пут, док Новак Ђоковић још чека на прву.

Од 2004. до 2018. године Федерер само два пута није био најбољи у овој конкуренцији, када га је на трону мијењао Надал. Извјесно је да ће Шпанац добити награду за најбољег играча године, али Србија није без представника у борби за признања, јер се Миомир Кецмановић такмичи за награду “новајлија године”.

Он је сезону завршио скором од 24 побједе и 22 пораза, а као круна свега такмичио се и на турниру за младе наде у Милану, гдје је у групи од осам тенисера стигао до полуфинала. Српски играч годину је завршио на 59. мјесту АТП листе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана