Ф1 возачи на НБА линији за слободна бацања

ГС
Foto: нба

Национална кошаркашка асоцијација (НБА) и Формула 1 (Ф1) објавили су прво партнерство заједничких садржаја и активација поводом двоструке прославе.

Јубиларна 75. НБА сезоне почела је у сриједу ујутру, док је Ф1 враћа у САД на Великој награди САД у Остину у недјељу.

У част ова два догађаја, ексклузивне слике аутомобила Ф1 са прилагођеним ознакама које представљају свих 30 НБА тимова биће постављене и на друштвеним каналима НБА и Ф1 широм света, а првих 10 аутомобила који представљају Централну и Пацифичке дивизију је откривено у сриједу.

У четвртак, ЕСПН ће угостити возаче Формуле 1 који ће се такмичити у извођењу слободних бацања на кошаркашком полу-терену брендираном на тему 75. НБА сезоне у оквиру падока Circuit of the Americas.

НБА легенде биће на лицу мјеста да се сретну са возачима и да им пруже савјете приликом извођења десет слободних бацања, а побједник ће добити 20.000 долара које ће моћи да донира добротворној организацији по сопственом избору.

ВН САД, која ће се одржати током предстојећег викенда, вози се на стази "Америке" у Остину, Тексасу, од 2012. године, а Формула 1 се враћа после двогодишње паузе због ЦОВИД-19.

НБА је успоставила велико међународно присуство утакмицама и програмима доступним у 215 земаља и територија на више од 50 језика, и робом која се продаје у више од 100.000 продавница у 100 земаља на шест континената.

На НБА ростеру на почетку сезоне 2021/2022 нашао се рекордан број од 121 интернационалаца из 40 земаља, од чега су петорица Срби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана