Еуроспорт у одбрану Ђоковића: Зашто је критика према броју 1 неправедна?

Г.С.
Еуроспорт у одбрану Ђоковића: Зашто је критика према броју 1 неправедна?

Писмо јавности Новака Ђоковића, које је током дана објавио путем друштвених медија, изазвало је доста позитивних оцијена.

Иако су многи често склони томе да “на прву лопту” критикују најбољег играча свијета и представљају га у негативном свјетлу, има и примера када признају да критичари нису у праву.

Колумниста “Тајмса” Матју Сајед је објавио текст у којем је истакао да је “врхунац ироније када Кирјос каже Ђоковићу да је будала”, а новинар Еуроспорта, Џејмс Вокер-Робертс објашњава у свом коментару зашто је критика шампиона Мелбурна протеклих дана била некоректна.

“Сугестије могу да буду дочекане са дефинитивним 'Не', али ако не питате, нећете ништа ни добити, зар не? И преговори негдје морају да почну. Наводно су играчи који су дали приједлоге били вољни да их Новак представи Тенис Аустралија и види може ли нешто од тога да се испуни. Је ли фер критиковати га због тога? Можда је могао да покаже више такта када је питао за приватне куће са тениским теренима, и то усред глобалне пандемије, посебно у вријеме када многи у Викторији нису у стању да се врате кућама из других држава. Ипак, он је рекао да је 'размишљао о потенцијалним побољшањима'. То није био захтјев да се нађу 72 куће са тениским теренима”, каже Вокер-Робертс.

Он је поставио још једно занимљиво питање.

“Такође је фер запитати се да ли би реакција јавности била тако ватрена да су Роџер Федерер или Рафаел Надал испоставили ове 'захтјеве'. И, да ли би се то уопште назвало захтјевима? У својој изјави, Ђоковић је објаснио да је могао једноставно да сједи и не предузима ништа, али да је умјесто тога покушао да искористи своју привилеговану позицију да помогне колико је могуће. Дио тога произилази из тога што је лидер у ПТПА, побуњеничкој групи која је успостављена прошлог љета са јаким фокусом на то да се чује глас ниже рангираних играча.”

“Такође, вриједно помена је и то да Ђоковић ништа не би лично добио да су сугестије прихваћене. Он је у Алеједну, не у Мелбурну, гдје су карантинска правила другачија. Он је додао да је изабрао да направи такав потез 'упркос томе да изазове неспоразуме'. Проблем за броја један је његов имиџ, који му никад није донио толико популарности као што је уживају Федерер и Надал и што је задобио неколико удараца током прошле године”, подсјећа колумниста Еуроспорта.

Новаку се у тексту даље замјера на његовим ставовима о вакцинацији, то што је често виђен како не носи маску и појединим идејама о којима је отворено говорио током прошле сезоне, али се на крају ипак додаје да 'има апсолутно право љут и узнемирен због критика које су протеклих дана биле упућене на његов рачун”.

Камала Харис дошла у капуту са посебним значењем, Џил Бајден у одећи америчке дизајнерке

Камала Харис, потпредседница Сједињених Америчких Држава, на дан инаугурације дошла је обучена у хаљину коју су креирали Кристофер Џон Роџерс и Серђо Хадсон из модне куће “Блек дизајнерс”.

Постојали су наводи да би она на инаугурацији могла да се појави у складу са индијанским наслеђем, у такозваном сарију, али то је изостало.

Данас је историјски дан за Америку, зато што се први пут десило да је потпредседница тамнопутог и азијског порекла, а боја капута у ком је дошла за њу има посебан значај, јер је управо ту боју носила и Ширли Чисхолм, прва Афроамериканка која се кандидовала за председничко место САД 1972. године.

Џил Бајден, нова прва дама и супруга новог председника САД Џоа Бајдена, обукла је одећу америчких дизајнера.

Обукла је плави капут од твида, са баршунастим манжетнама, украшеним Сваровски кристалима, који се савршено слаже са маском за лице.

Њену одевну комбинацију дизајнирала је Александра О'Нил, креаторка рођена у Колораду, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана