Ендрју Вигинс се не жели вакцинисати, Голден Стејт би му могао одбити 15 милиона долара од плате

ГС
Foto: Агенције

САН ФРАНЦИСКО - Кошаркаш Голден Стејт Вориорса, Ендрју Вигинс је одбио вакцинацију и због тога ће остати без 15 милиона долара ове сезоне.

Град Сан Франциско, у којем Голден Стејт Вориорси играју своје утакмице, је донио закон према којем све особе које бораве у затвореним просторима морају бити вакцинисане.

То значи и да сви кошаркаши који играју морају бити вакцинисани.

Но, 26-годишњи Вигинс је поновио став који је изнио прије пола године о одбијању да се вакцинише, те се сада налази у великом проблему.

Уколико заиста остане при свом ставу, то значи да неће моћи играти на 41 утакмици код куће, али ни на гостујућим мечевима против Никса и Нетса у Њујорку у којем је исти закон као у Сан Франциску, преноси портал Кликс.

Протоколом НБА лиге је регулисано да се играчу одбија 350.000 долара од плате за сваку неодиграну утакмицу, што значи да ће Вигинс  од Вориорса  добити 16 од 31 милиона долара за ову сезону.

Но, још увијек има наде да Вигинс заигра ове сезоне на свим утакмицама. НБА лига је дозволила кошаркашима одбијање вакцинације уколико имају здравствени разлог или уколико им вјера то брани.

С обзиром да Вигинс нема ваљан здравствени разлог, амерички медији пишу како би Голден Стејт могао тражити изузетак за Вигинсана вјерској основи, али градске власти Сан Франциска га имају право одбити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана