Џејмс и Дејвис зауставили Јокића VIDEO

Б92
Џејмс и Дејвис зауставили Јокића VIDEO

Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од Лос Анђелес Лејкерса 105:96, у дербију западне конференције.

Српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је још једну исподпросјечну партију и у посљедњим минутима утакмице није успио да донесе Денверу тријумф.

Није само Јокић гријешио, генерално је цијела екипа Нагетса одиграла лоше у завршници и Лејкерси ношени Леброном Џејмсом, односно Ентонијем Дејвисом односе побједу.

Репрезентативац Србије на терену је провео 33 минута и на крају је меч завршио са учинком од 13 поена (4/12), пет скокова, осам асистенција, три украдене лопте и пет изгубљених.

Јокић је на два и по минута до краја постигао оба слободна бацања за свега -1 (97:96), међутим испоставиће се да су то били посљедњи поени Денвера на овој утакмици.

Најефикаснији у побједничком саставу били су Леброн Џејмс и Ентони Дејвис са по 25 поена, док је код Нагетса Џамал Мари имао 22, а Пол Милсап 21. Потпуно је подбацио Вил Бартон са свега пет поена (2/11), а није се прославио ни Гери Херис – девет поена за 33 минута.

Одличну партију код Лејкерса одиграо је Рондо са 11 поена, шест скокова и асистенција, док је Двајт Хауард остварио учинак од 13 поена и шест скокова.

Нагетси су солидно отворили утакмицу, међутим од средине прве четвртине првопласирана екипа Запада преузима иницијативу.

Били су Лејкерси веома расположени за игру и током свих 48 минута гледали смо кошарку са великим интензитетом, као да је у питању плеј-оф дуел. Екипа из Лос Анђелеса на полувријеме је отишла са +11, 49:60.

Јокић је послије 24 минута меча имао свега пет поена и Денверу је било неопходно да им се најбољи играч пробуди.

Почели су много боље Нагетси други период игре, у једном тренутку успјели су да преокрену, али ипак Лејкерси пред посљедњу четвртину улазе са +8, 76:84. Јокић је постигао свега два поена у 3/4.

Нешто бољу игру српског центра видјели смо у посљедњој деоници, заједно са Маријем је вукао екипу, али потпуно се угасио у посљедња два минута, баш као и цијела екипа Денвера.

Јокић је на 2:22 до краја погодио оба слободна бацања и Нагетси су били свега -1, 96:97. Међутим, до краја утакмице нису успјели да постигну ниједан поен и Лејкерси, прије свега захваљујући бацањима, долазе до 18. побједе.

Денверу је ово други пораз заредом и сада је на скору 13/5, док је Лос Анђелес на 18/3. Мора да се спомене и судијски критеријум који је у посљедњи минутима био наклоњен Лејкерсима, који су шест од посљедњих осам поена постигли са линије за слободна бацања.

НБА, уторак на сриједу:

  • Кавалирс – Пистонс 94:127
  • Визардс – Меџик 120:127
  • Пеликанс – Маверикс 97:118
  • Репторс – Хит 110:121пп
  • Спарс – Рокетс 135:133пп
  • Нагетс – Лејкерс 96:105
  • Клиперс – Блејзерс 117:97

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана