Драгић: Вратио сам се у репрезентацију због Нестеровића, брата и Дончића

Танјуг
Драгић: Вратио сам се у репрезентацију због Нестеровића, брата и Дончића

ИСТАНБУЛ - Кошаркаш Чикаго Булса и словеначке репрезентације Горан Драгић изјавио је да се у национални тим вратио на наговор брата Зорана, звијезде Даласа Луке Дончића и некадашњег аса Радослава Раше Нестеровића.

-Невјероватан је осећај. Наравно старији сам сада, имам 36 година. Осјећао сам се свјежије прије пет година али и даље уживам у кошарци. Много је разлога што сам се вратио. Прво Рашо Нестеровић, он ми је породица, он је кум мојој ћерки. Зоран је такође разлог, Лука који је био важан у мојој одлуци. Зоран ми је посебно увијек говорио о повратку - изјавио је Драгић послије пријатељског меча против Турске у Истанбулу, пренијели су словеначки медији.

Словенија је савладала Турску са 104:103 после продужетка, а тројку за побједу постигао је управо Горан Драгић, који је меч завршио са 28 поена.

Наредни ривал Словеније биће репрезентација Србије, а пријатељски дуел двије селекције на програму је у сриједу, 17. августа (20.15) у љубљанској дворани Стожице.

Биће то реприза финала прошлог Европског првенства у ком је Словенија савладала Србију са 93:85.

Најкориснији играч континенталног шампионата 2017. године био је Горан Драгић, а у финалу против Србије постигао је 35 поена.

На предстојећем Евробаскету (од 1. до 18. септембра) бранилац трофеја Словенија наступаће у Б групи у Келну са домаћином Њемачком, БиХ, Мађарском, Литванијом и Француском.

Кошаркаши Србије такмичиће се у Д групи у Прагу са домаћином Чешком, Пољском, Финском, Израелом и Холандијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана