Дончић: Србија је један од фаворита на Европском првенству

Танјуг
Foto: Агенције

ЉУБЉАНА- Најбољи словеначки кошаркаш Лука Дончић изјавио је да је Србија један од фаворита за златну медаљу на предстојећем Европском првенству, преносе медији у Љубљани.

Србија и Словенија ће вечерас од 20.15 часова одиграти пријатељски меч у Љубљани.

"Видјећемо гдје смо две недјеље прије почетка ЕП. Овај меч ће бити добар изазов, јер Србија спада у групу фаворита на ЕП. У фаворите бих уврстио и Литванију, Француску, Италију, Грчку... Има много добрих репрезентација", рекао је Дончић, а преносе "Словенске новице".

Словенија брани злато на ЕП, а главни ривали злато биће јој Србија и Грчка за које ће играти Никола Јокић и Јанис Адетокумбо.

"Србија и Грчка су јаче због њих двојице, али ће бити много добрих кошаркаша и репрезентација на ЕП. Не знам да ли ћемо на шампионату играти са неким од ових репрезентација. Волим да играм против Николе. Он је врхунски кошаркаш, а својеврсни је организатор игре и центар. Сјајан је момак. Наравно наћи ћемо се прије меча и отићи на кафу", додао је кошаркаш Даласа.

Дончић је поновио да је циљ Словеније одбрана титуле на ЕП.

"На сваком такмичењу желим да побиједим. Када је притисак у питању, увијек је лијепо живјети са том пресијом. Прије пет година нико на нас није рачунао, а сада смо међу фаворитима", закључио је Дончић.

ЕП ће бити одржано од 1. до 18. септембра. Србија ће бити у групи Д у Прагу са селекцијама Чешке, Пољске, Финске, Израела и Холандија. Словенија ће играти у групи Б у Келну са Њемачком, Француском, Литванијом, БиХ и Мађарском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана