Ђоковић због умора не игра Роџерс куп

Агенције
Ђоковић због умора не игра Роџерс куп

Монтреал - Љубитељи тениса из Монтреала и околине неће имати прилику да ове године уживо виде Новака Ђоковића на дјелу јер је најбољи тенисер планете одлучио да прескочи Роџерс куп.

Очигледно је да га је освајање петог трофеја на Вимблдону испразнило физички и емотивно, поготово најдуже финале у историји Ол Ингланд клаба против Роџера Федерера, које је трајало пет часова, па је одлучио да узме паузу и неће наступити на турниру који је до сада освајао четири пута, два пута у Монтреалу (2007. и 2011) и два пута у Торонту (2012. и 2016). Српски ас се није прославио прошле године у Канади када је било играно у Торонту јер је испао у осмини финала од Грка Стефаноса Циципаса, тако да ће изгубити свега 90 бодова на АТП листи. Сада ће покушати да се што боље спреми за турнире на тврдој подлози на америчкој турнеји, као и за посљедњи гренд слем сезоне УС опен, који стартује 26. августа и траје до 8. септембра, а на којем ће јурити 17 гренд слем титулу и четврту у Њујорку. Прије тога очекује се да наступи у Синсинатију, који је освојио прошле године када је комплетирао све мастерсе, што никоме до сада није пошло за руком. На турниру у америчкој држави Охајо брани 1.000 бодова, па треба очекивати да ће наступити.

- Жао ми је што морам да саопштим да одустајем од Роџерс купа. Уз подршку тима, одлучио сам да мом телу дам дужи одмор пре повратка на терен. Волим Канаду, имам у тој земљи пуно пријатеља и увек се тамо осећам као код куће. Гледаћу да се вратим у Монтреал - поручио је Ђоковић.

Након повлачења најбољег српског тенисера први носилац турнира биће Шпанац Рафаел Надал. Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који је доживио повреду на турниру у Квинсу, такође ће морати да пропусти турнир у канадском граду. Турнир у Монтреалу и Торонту је из мастерс серије 1.000, а наградни фонд је већи од 4,6 милиона долара. Почиње 3. и траје до 11. августа, а актуелни шампион је Рафаел Надал, који је прошле године био бољи од Циципаса у финалу.

Похвале Хрбатија

Бивши словачки тенисер Доминик Хрбати похвалио је Ђоковићевог тренера Маријана Вајду и истакао утицај свог сународника на каријеру српског тенисера.

- Не могу да вам кажем процентуално, али тренери имају огроман утицај на развој играча. Добар тренер није добар само када све функционише, већ и када је тешко, а Вајда је један од најпотцјењенијих тренера у историји. Растали су се на годину, а када се Маријан вратио, Новак је поново био на врхунцу. Вајда је кључ који Ђоковића држи емотивно уравнотеженим и потпуно фокусираним на терену. Да сам наставио да се бавим тенисом и да сам имао шансу да ангажујем Вајду, одмах бих то урадио - казао је Хрбати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана