Ђоковић у осмини финала Вимблдона, Хуркачу сет

B92
Ђоковић у осмини финала Вимблдона, Хуркачу сет

Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Вимблдона побједивши Хуберта Хуркача послије четири сета – 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Најбољи тенисер свијета у наредном колу играће против Феликса Оже-Алијасима или Ига Умбера.

Српски играч сусрео се са до сада најтежим ривалом на овогодишњем Вимблдону, пошто је млади Пољак “летио” по терену и одигра два изузетно квалитетна сета.

Од старта меча могло је да се види да ово неће бити нимало лак испит за Ђоковића. Његова игра није била на највећем нивоу, а Хуркач је играо добар тенис.

Спашавао је брејк лопте Ђоковић, а онда је у идеалном тренутку одузео сервис противнику. Најбољи играч свијета у једанестом гему прави брејк, а потом у дванестом га потврђује за 1-0 (7:5).

У другом сету гледали смо добре размјене, игра се распламсала и навијачи су уживали. Најљепши поени углавном су припадали Пољаку, који је бриљирао на мрежи.

Брејкова није било и сет је отишао у тај-брејк. Пољак је тамо имао нешто више среће, али и знања, и заслужено резултатом 7:5 долази до изједначења.

Ово као да је наљутило најбољег тенисера свијета. Други сет трајао је више од сат времена, а трећи свега 23 минута. Новак дуплим брејком долази до поновног вођства - 6:1.

Сличан епилог видјели смо и у четвртом периоду игре. Новак је брзо одузео сервис Хуберту и до краја није имао проблема да га и задржи. Ђоковић је имао и шансу за дупли брејк, али је Хуркач успио да освоји који гем више у односу на трећи сет.

На крају најбољи тенисер свијета долази до побједе резултатом 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана