Ђоковић у финалу Рима послије велике борбе

Танјуг
Ђоковић у финалу Рима послије велике борбе

РИМ - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у финале мастерса у Риму, пошто је вечерас у полуфиналу побједио Италијана Лоренца Сонега 6:3, 6:7 (5-7), 6:2.

У финалу мастерса у Риму Ђоковић ће играти против Шпанца Рафаела Надала, који је у полуфиналу био бољи од Американца Рејлија Опелке 6:4, 6:4.

Био је ово други меч у дану за оба играча, пошто су раније одиграли своје четврфиналне дуеле, који су са јучерашњег распореда због кише помјерени за суботу

оковић је без већих проблема дошао до првог сета, кључни брејк направио је у четвртом гему, а ту предност је сачувао и послије 35 минута игре искористио је прву сет лопту.

Цио други сет обиљежили су сигурни сервис гемови оба ривала. У 10. гему Ђоковић је морао да спасава двије сет лопте, али је у наредном гему брејкнуо Сонега.

У следећем гему сервирао је за тријумф, имао је двије меч лопте које није искористио.

Услиједиле су брејк лопте за Сонега, а Италијан је искористио другу и одвео сет у тај-брек.

Тај брејк је донио велику борбу, окоивћ је боље кренуо и повео са 4:2, Сонего је брзо узвратио и нанизао четири поена и поново дошао до сет лопти.

И овај пут Ђоковић је спасио једну, али другу није успио и меч је отишао у трећи одлучујучи сет.

Ђоковић је у четвртом гему одлучујућег сета узео сервис ривалу, а ту предност је материјализовао у наредном за вођство од 4:1.

При резултату 5:2, Ђоковић је још једном дошао до брејка и овог пута завршио меч у своју корист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана