Ђоковић све ближе апсолутном рекорду

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић започео је 370. седмицу као први на АТП ранг-листи и на истом мјесту ће сигурно остати још најмање три.

Ђоковић је тријумфом на мастерсу у Риму учврстио позицију и вођство над највећим ривалима, па је сада све ближи апсолутном рекорду који држи легендарна Штефи Граф, која је као најбоља у женској конкуренцији провела 377 недјеља на челу ове ранг-листе.

Новак би њен учинак могао да изједначи 4. јула, а обори седам дана касније. За то му је потребно да одигра добро на Ролан Гаросу и Вимблдону који слиједе, а на којима брани трофеје освојене прошле године.

Од када је преузео челну позицију 4. јула 2011. године, Ђоковић је више од двије трећине времена до сада провео као најбољи тенисер на свијету.

Он је зарадио додатних 400 бодова шестим трофејом у Риму и сада има 680 више од првог пратиоца Данила Медведева.

Рус се враћа након двомјесечне паузе због операције киле, али ни титулом у Женеви гдје наступа ове седмице, неће имати шансу да поново заузме тениски трон.

На трећој позицији је и даље Александер Зверев из Њемачке са 7.200 бодова. Стефанос Циципас је прескочио Рафаела Надала и сада је четврти пред Ролан Гарос.

То значи да би Ђоковић могао да се састане са Надалом већ у четвртфиналу гренд слема у Паризу.

Што се осталих српских тенисера тиче, Миомир Кецмановић је задржао 31 мјесто са 1.316 бодова, Ласло Ђере је 51. и има 991 бод, Филип Крајиновић је пет позиција ниже, а Душан Лајовић је 66. играч на АТП ранг-листи и тренутно има 896 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана