Ђоковић: Срећан сам што ћу играти пред домаћом публиком

Agencije
Ђоковић: Срећан сам што ћу играти пред домаћом публиком

БЕОГРАД- Најбољи тенисер свијета Новак оковић изјавио је данас да је срећан што ће имати прилику да игра пред домаћом публиком и да ће сав приход од регионалног турнира "Адриа Тура" ићи у хуманитарне сврхе.

"Изузетно сам срећан и узбуђен што ћу имати прилику да играм пред домаћом публиком и што ћу имати прилику да путујем по региону. Турнир је хуманитарног каратера и сви приходи од спонзорских уговора и ТВ права ићи ће у хуманитарне организације. Моја фондација ће бити једна од водећих организација, а тенисери који долазе изабраће где ће да уплате донацију", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Београду.

Ђоковић је истакао да је поред Доминика Тима и Григора Димитрова, учешће потврдио и Александер Зверев.

"Сви тенисери долазе бесплатно, због мог односа с њима и хуманитарног карактера. Ставили су себе на располање. Пресрећан сам што ћу имати могућност да их угостим у свом граду и свом клубу. До 13. јула ће се правила вероватно изменити и надам се да ћемо можда имати публику", рекао је Ђоковић.

Први турнир креће из Београда, на теренима ТЦ "Новак" (13/14. јун), да би се потом преселио у Задар (20/21. јун), затим у Црну Гору (27/28. јун) и у Бањалуку (3/4. јул).

Планиран је и одлазак у Сарајево, у недјељу 5. јул, где ће Новак и Дамир Џумхур одиграти егзибициони меч.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана