Ђоковић против “таласа” Срба на УС опену

Б92
Ђоковић против “таласа” Срба на УС опену

Ђоковић против “таласа” Срба на УС опену!

Новак Ђокопротив кога ће отпочети поход на одбрани тутуле на УС опену.вић сазнао је

Ђоковић брани титулу на посљедњем гренд слему сезоне, а поред њега на том турниру налази се још петорица Срба.

Најбољи тенисер свијета ће у првом колу играти против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене, са којим ће се састати први пут у каријери.

Послије тога очекује га дуел са Семом Кверијем или Хуаном Игнасијом Лондером, а у трећој рунди могуће дуел са неким од српских тенисера.

У најужем дијелу Новаковог дијела жреба налази се Јанко Типсаревић, који турнир почиње од домаћег играча Дениса Кудле, као и Душан Лајовић, који ће играти са Белгијанцем Стивом Дарсисом.

Уколико обојица побједе у својим уводним мечевима, они ће се састати у другом колу, а побједник њиховог потенцијалног дуела ићи ће на мегдан Новаку.

Ђоковић и у четвртом колу може да иде на још једног Србина, с обзиром на то да се у његовом дијелу жреба налазе и Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.

Њих двојица одиграће међусобни дуел у првом колу турнира у “Великој јабуци”, али ће убједљиво најтежи могући противник за Ђоковића из тог дијела жреба бити Стен Вавринка, који игра против квалификанта на старту турнира.

Што се тиче четвртфинала, Новак би могао да потражи освету против Руса Данила Медведева, који га је поразио у полуфиналу Мастерса у Синсинатију, док га у полуфиналу УС опена очекује нови потенцијални блокбастер са Роџером Федерером.

Пети српски тенисер у Њујорку Филип Крајиновић налази се најдаље могуће од осталих репрезентативних колега. Он у првом колу игра против Нијемца Седрика Марсела Штебеа и биће велики фаворит, а у другом иде на Марина Чилића.

Уколико успије да изненади Хрвата, Филип ће играти највјероватније против Џона Изнера или Јан-Ленарда Штруфа, а уколико би направио велико изненађење и дошао до осмине финала, заслужио би мегдан да другим тенисером свијета Рафаелом Надалом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана