Ђоковић преживио неправду и угасио британску наду

B92
Ђоковић преживио неправду и угасио британску наду

Најбољи српски тенисер пласирао се у четврто коло овогодишњег Вимблдона побједом над домаћим играчем Кајлом Едмундом у четири сета.

Ђоковић је изгубио први сет, али је успио да направи преокрет и обезбједи другу недјељу, резултатом 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Новак је тако обезбједио дуел са Кареном Хачановим у четвртој рунди, али је до тог меча морао да превазиђе неколико препрека – расположеног противника, не баш пристојну публику на Централном терену, али и да побједи велику неправду у финишу сусрета.

Тада му је арбитар у столици Џејк Гарнер одузео поен, а самим тим и брејк, када га је додијелио Едмунду пошто је лоптица ударила два пута о подлогу, али и изашла ван терена након ударца Британца.

Међутим, то као да је додатно мотивисало најбољег српског спортисту, који је остао фокусиран, додао гас и дошао до заслуженог славља послије скоро три часа игре.

Може се слободно рећи да је дуел преломио у финишу другог сета, када је успио да реализује тек девету брејк лопту, и почетком трећег у којем је преузео потпуну контролу над резултатом.

Сервис га је одлично служио (одсервирао укупно 16 асова), а у прошлости се дешавало да, када преброди неки овакав дуел, дође до саме завршнице.

Меч са Хачановим, који је послије великог преокрета савладао Франсеса Тијафоа, на програму ће бити у понедјељак, а у недјељу је на Вимблдону традиционално слободан дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана