Ђоковић пошео борбу за 22. Гренд слем титулу

Срна
Ђоковић пошео борбу за 22. Гренд слем титулу

МЕЛБУРН - Српски тенисер Новак Ђоковић игра данас у финалу Отвореног првенства Аустралије против Грка Стефаноса Циципаса. У случају тријумфа, Ђоковић би освојио 22. Гренд слем титулу у каријери, чиме би се изједначио са великим ривалом Рафаелом Надалом.

Најбољи српски тенисер је рекордних девет пута освајао Аустралијан опен и никада није поражен на “Род Лејвер” арени у мечу за титулу.

На путу до свог десетог полуфинала Аустралијан опена Ђоковић је изгубио само један сет - у мечу другог кола против Француза Енца Куакоа.

Роберта Карбаљеса Баену, Григора Димитрова, Алекса де Минора, Андреја Рубљова и у полуфиналу Томија Пола савладао је резултатом 3:0.

Циципас је у полуфиналу савладао Карена Хачанова из Русије послије четири одиграна сета, а са турнира у Мелбурну претходно је елиминисао и Јуржија Лехечку /3:1/, Јаника Синера /3:2/, Талона Грикспора /3:0/, Ринкија Хиџикату /3:0/ и Квентина Халија /3:0/.

Грк је посљедњи пут савладао Новака 2019. године на мастерсу у Шангају да би наредних десет мечева изгубио.

Ђоковић и Циципас данас не играју само за трофеј јер ће други пут заредом финалисти гренд слема директно одлучивати и о првом мјесту на АТП листи.

Српски тенисер добио је 40 узастопних мечева одиграних у Аустралији. Непоражен је већ пет година, од сусрета осмине финала у Мелбурну 2018. године.

Ђоковић игра своје десето финале у Мелбурну и далеко иза њега су четворица тенисера са по седам финала - Роџер Федерер, Рој Емерсон, Џек Крофорд и Џон Бромвич.

Новак је и први тенисер са 33 гренд слем финала у синглу - има два више од Федерера, а три од Надала.

Меч ће почети у 9.30 часова по средњоевропском времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана