Ђоковић "почистио" Каруза са шљаке у Риму

Г.С.
Ђоковић "почистио" Каруза са шљаке у Риму

Српски тенисер и четвороструки освајач Рима Новак Ђоковић пласирао у 3. коло турнира у Вјечном граду побједом над Италијаном Салватореом Карусом 2:0, по сетовима 6:3 и 6:2.

 

 

У наредној рунди најбољи тенисер свијета играће против бољег из дуела Филип Крајиновић - Марко Чекинато.

Био је ово за Новака први меч после кошмарне њујоршке дисквалификације која ће га сигурно још неко вријеме прогањати, мада спаковао је Новак те моменте у неки дубоки фолдер мозга, за неку каснију анализу, максимално је био фокусиран против Каруса, отуд и сигурна и ауторитативна побједа.

Није то било најбоље издање које умије да демонстрира свјетски број један, притом не треба занемарити ни врло надахнутог ривала преко мреже који је докле је могао (читај докле му је Ноле дозволио), пружао јак отпор на нимало пријатних римских 33 степена.

Први Новаков брејк "висио је у ваздуху", стигао је коначно у осмом гему првог сета, и било је јасно да је Карусо од тог тренуткса нема никаквих шанси да изведе преокрет. Србин је рутинирано стигао до 6:3 и вођства у сетовима одмах потом.

Најинтересантније што се могло видети у другом дијелу меча је четврти гем, најдужи и најнеизвјеснији, исто тако и кључни за епилог тог периода меча и сета. Трајао је чак 11 минута, сјајан тенис приказала су обојица тенисера, имао је и Карусо врхунске моменте, али не и разноврсност и стабилност којом би уздрмао Новака.

Србин је након три пропуштене брејк шансе, искористио четврту за слом Сицилијанца, а онда лагано затворио меч у наставку.

Новак је, пдосећамо, последњи пут био на трону Рима 2015. године, осам пута је играо финале овог тутнира, којег је освајао у четири наврата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана