Ђоковић “побједио” Федерера: Завршни мастерс напушта Лондон

Агенције
Ђоковић “побједио” Федерера: Завршни мастерс напушта Лондон

Све ближе и ближе смо одлуци да тениски Завршни мастерс промјени дом и да се пресели из О2 арене у Лондону.

Већ дуже вријеме спекулише се о томе да ће се посљедњи турнир сезоне преселити, а према најновијим информацијама та одлука је већ донесена.

Оно што још увијек није познато је локација на којој ће се Завршни мастерс одигравати, а за сада је у предности Тениски савез Италије и њихова огромна инвестиција од 15 милиона евра годишње за град Торино.

Тај град би од 2021. могао да преузме овај турнир и да се осигура у наредне четири, те прекине “серијуе” Лондона која траје од 2009. године.

Поред Торина, један од најозбиљнијих кандидата је Токио, а свакако ће бити тешко надомјестити успјех О2 арене и Лондона, која је до сада на годишњем нивоу примала преко 250.000 људи и АТП-ју доносила 15 одсто укупног профита током цијеле сезоне.

Иако се сами тенисери слабо питају око локација на којима се играју турнири, они и даље покушавају да барем у медијима утичу на планове челника који су одговорни за те одлуке.

Роџер Федерер, двоструки шампион из О2 арене, у неколико наврата је изразио жељу да Завршни мастерс остане тамо гдје јесте.

“Не знам које су опције могуће, битно је сагледати их. Али, ако је са О2 све у реду и ако публика и даље долази, онда је то добра сарадња. Што не би остали тамо? Не видим разлог за промјену, сем ако неко баш жарко жели то да преузме и пружи огромну подршку Туру. Овдје је све до сада било супер и ја сам уживао играјући”, искрен је био Федерер.

Завршни мастерс се раније доста “шетао”, али је у Лондону по први пут нашао дом на више од четири године.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић не дијели Роџерово мишљење и истиче да је срећан што долази до промјене.

“Није да желим да се пресели из Лондона, него једноставно мислим да би концепт турнира требало да буде 'путујући'. То је највећи турнир који је под окриљем АТП-ја и на њега долази осам најбољих играч који се такмиче у јединственом формату. Мислим да је то сјајан начин да се тенис промовише у целом свету”, изјавио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана