Ђоковић побиједио Ван де Зандсулпа, у 1/4 финалу са Хацановим

Tanjug
Foto: Sportskeda

АСТАНА- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Астани, пошто је данас у осмини финала побиједио Холанђанина Ботика ван де Зандшулпа 6:3, 6:1.

Меч је трајао 71 минут. Ђоковић је сигурно ушао у меч и лако је освајао поене. Седми играч свијета је на паузи послије петог гема при вођству од 3:2 тражио помоћ физиотерапеута због проблема са прстом десне ноге. Српски тенисер је потом у шестом гему направио брејк и повео 4:2. У наредном гему на сервис Ђоковићa виђена је велика борба. Холанђанин је имао прилику за рибрејк, али је Србин ипак повео 5:2. Ван де Зандшулп је потом смањио на 5:3, али је Ђоковић у наредном гему на свој сервис без изгубљеног поена стигао до 6:3 и 1:0 у сетовима.

Холандски тенисер је повео 1:0 у другом сету, а онда је Ђоковић освојио четири узастопна гема. Холанђанин је у петом гему имао прилику за брејк, али је Ђоковић успио да освоји гем и поведе 5:1. Српски тенисер је затим направио још један брејк и заслужено је стигао до убједљиве побједе.

Ђоковић ће сутра у четвртфиналу играти против Руса Карена Хачанова, који је раније данас био бољи од Хрвата Марина Чилића 2:6, 6:3, 6:3.

Српски и руски тенисер одиграли су седам међусобних дуела у каријери, а Ђоковић води 6:1 у побједама. Ове године су играли два пута и то на турнирима у Дубаију и Београду, а оба пута је славио српски тенисер.

АТП турнир у Астани игра се за наградни фонд од 2.054.825 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана