Ђоковић побиједио Синера на старту турнира у Монте Карлу

Танјуг
Ђоковић побиједио Синера на старту турнира у Монте Карлу

МОНТЕ КАРЛО - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић успјешно је започео сезону на шљаци, пошто је данас у другом колу Мастерса у Монте Карлу савладао младог Италијана Јаника Синера са 6:4, 6:2.

Његов наредни ривал биће побједник меча између Британца Данијела Еванса и Пољака Хуберта Хуркача.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 2.082.960

- Одлична победа, лепо је вратити се такмичарском тенису после неколико месеци без званичног меча - изјавио је најбољи тенисер свијета послије побједе.

Додао је да му је било потребно мало времена на почетку меча, да би се неке ствари "склопиле" и уђе у ритам.

- Јаник је у изванредној форми, играо је финале Мајамија, освојио један турнир у Аустралији. Знао сам да ће овај меч бити велики изазов, али успео сам да одиграм прави тенис у право време и да пребродим прву препреку - изјавио је Ђоковић.

Он је додао да је у Монте Карлу практично на свом терену јер ту тренира већ 15 година.

- Осећам се као да играм као код куће. Меч је био борбен, Јаник је будућност, можда је боље да кажем већ садашњост нашег спорта. Играо је финале Мастерса, има јаке ударце и већ се пробио у професионалном тенису - истакао је Ђоковић.

Српски тенисер Филип Крајиновић пласирао се осмину финала Мастерса у Монте Карлу, пошто је данас побиједио Аргентинца Хуана Игнасија Лондера 6:0, 6:3.

Крајиновић је без велики проблема успео да савлада 94. играча свијета, а наредну рунду изборио је за само 55 минута игра.

Сљедећи противник биће му Италијан Фабио Фоњини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана