Ђоковић: Пикеу сам рекао све у лице, не знам како се договорио са ИТФ

Агенције
Ђоковић: Пикеу сам рекао све у лице, не знам како се договорио са ИТФ

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета и предсједник Савеза играча, искористио је наступ у Дохи да разјасни ситуацију око новог формата Дејвис купа.

Ђоковић је заустављен у полуфиналу Дохе и након тог пораза је говорио о промјенама које се дешавају у “бијелом спорту”.

Новак се осврнуо на гласине да је послао писмо играчима о бојкоту новог Дејвис купа, потврдио да писмо постоји, али да је оно послато Међународном олимпијском комитету.

“Писмо је већ послато Међународном олимпијском комитету (МОК) јер знамо да ИТФ неће мењати правила за пласман на Олимпијске игре. Потписало га је 75 одсто играча који су у топ 20 и то значи нешто. На мени је као председнику Савеза играча да браним њихове интересе, а то ћу радити иако буде значило да идемо против Међународне тениске федерације. Нисам ни против кога, АТП зна шта радимо”, рекао је Ђоковић, а преноси шпанска “Марка”.

Први играч на АТП листи потврдио је да је разговарао са Ђераром Пикеом, дефанзивцем Барселоне и оснивачем “Космоса”, који је већ представио финални план Дејвис купа.

“Нисам сагласан да то буду услови за наступ на Игра, требало би да постоји више опција од играња у Дејвис купу. Разговарао сам са Пикеом о различитим форматима и рекао му то у лице, не делимо мишљење, али се поштујемо. Са њим имам искрен и коректан однос још од пре три гоне када смо се упознали и када је дат први предлог. Увек смо разговарали лицем у лице”.

Он је изразио сумњу у договор “Космоса” и Међународне тениске федерације.

“Не знам како су ИТФ и Пике дошли до договора, али има много људи из тениског света којима се не допада нови формат. Са њим сам разговарао, али онај који је изабран није најбољи по мом мишљењу. Почетна идеја је била да што више земаља буде укључено, али је све урађено пребрзо, не можете променити турнир тако брзо и одмах желети ново такмичење за 2019. годину. Већини играча се није допао процес промена јер је био превише брз. Волим Дејвис куп, али не би требало да буде везе са играњем на Олимпијским играма”.

Ђоковић већ зна какви су му планови за слиједеће екипно такмичење, учествоваће на АТП купу, а колико је упућен, неће се много врхунских играча одлучити за Дејвис куп.

“Нисам још одлучио шта ћу да радим. Оно што знам дефинитивно је да ћу следеће године у ово време играти на АТП купу. То је такмичење које желимо да увеличамо како год можемо”, закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана