Ђоковић пети пут освојио Мастерс у Паризу

Агенције
Ђоковић пети пут освојио Мастерс у Паризу

ПАРИЗ - Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је по пети пут Мастерс у Паризу.

 

Он је у великом финалу у хали "Берси" био бољи од шампиона турнира у Стокхолму, Канађанина Дениса Шаповалова, 6:3, 6:4.

Био је то 34. трофеј Серије 1.000 за Ђоковића и пета титула у овој години, такође и његова 77. АТП титула у каријери.

Био је то њихов четврти меч и четврти тријумф Ђоковића, који је од Шаповалова био бољи и у Мелбурну, Риму и Шангају, све ове сезоне.

Новак је на путу до тријумфа победио Корентана Мутеа, Кајла Едмунда, Стефаноса Циципаса, Григора Димитрова и коначно Шаповалова.

Ђоковић ће без обзира на тријумф изгубити "круну" и пасти на друго мјесто АТП листе од понедјељка, али ће освајањем побољшати шансе да се на Завршном мастерсу у Лондону врати на прво мејсто.

Како год било, Ђоковић је одиграо изузетно сигурно ове недјеље. Почетком недјеље имао је доста проблема због прехладе и вируса, али како је недјеља одмицала, тако се осјећао све боље и играо све сигурније.

У првом сету против Шаповалова, све је кренуло како је само могао да пожели - одмах је у другом гему стигао до брејка, потом повео са 3:0 и већ тада је било јасно да је на добром путу да освоји пехар.

До краја сета, Новак је рутински добијао гемове на свој сервис, сервирао је сигурно и није дозволио младом тенисеру ни да помисли да може да га угрози.

У другом сету, Шаповалов је почео чвршће, иако је у првом гему успио да спаси једну брејк лопту. Држао се Канађанин добро у првих шест гемова, тачније до средине сета, а онда је Ђоковић поново додао гас.

У седмом гему је успио да узврати неколико других сервиса Шаповалова, стекне предност и начини брејк за 4:3, после чега му је било знатно лакше у финишу.

Успио је Шаповалов у наредном гему да дође до једине брејк лопте у мечу, али не и да је искористи. Новак је одлично одсервирао, потом добио гем за 5:3, послије чега је Шаповалов на кратко успио да остане у мечу и смањи на 5:4.

Ђоковић је поново рутински отсервирао, добио гем без изгубљеног поена и тако још једном на најљепши начин заокружио причу у Берсију.

Послије овог турнира разлика између њега и Надала биће 640 поена у корист Шпанца, тако да ће се битка око тога ко ће бити први на крају године пренијети на Лондон и О2 арену.

Додик: Бриљантном игром Ђоковић потврдио да је врх свјетског тениса

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је српском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање титуле на Мастерс турниру у Паризу.
"Изузетно ми је задовољство да Вам честитам на бриљантној побједи и освојеној титули на овом значајном тениском такмичењу у Паризу. Још једном сте обрадовали бројне љубитеље тениса и вјерне навијаче, а својом игром сте потврдили да сте врх свјетског тениса", истакао је Додик.

Додик је пожелио Ђоковићу још много побједа на свјетским такмичењима у наредном периоду, добро здравље, те професионални и лични успјех, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана