Ђоковић одабрао свој најневероватнији и најбољи меч у каријери

B92
Ђоковић одабрао свој најневероватнији и најбољи меч у каријери

Новак Ђоковић је за Еуроспорт анализирао најблиставије моменте својих досадашњих наступа са Аустралијан опена.

Најбољи српски тенисер се преко Јошихита Нишиоке пласирао у осмину финала турнира у Мелбурну, на којем је славио седам пута у каријери.

Ђоковић је као незаборавни моменат издвојио своју прву гренд слем титулу освојену у финалном мечу 2008. године против Жо-Вилфрид Цонге.

“Било је то моје друго Гренд слем финале, али прва победа. Моја цела породица била је овде. Одувек сам желео да постанем гренд слем шампион и врло сам напорно радио заједно са својим најближим, који су ми давали велику подршку и безусловну љубав. Сан се коначно остварио и био је то један веома емотиван моменат”, рекао је Ђоковић.

Четири године касније одиграно је историјско, најдуже финале Гренд слема икада у којем су Рафаел Надал и Новак Ђоковић имали главне улоге.

“То је вероватно био најузбудљивији и најневероватнији меч у којем сам икада учествовао. На самој церемонији смо се истезали због грчева које смо трпели! Обојица смо сели на столице које су се ту нашле и то је био први и једини пут да сам то икада учинио! За мене је велика част што сам учествовао у овом мечу. Било је то вече за памћење. Рафа је сјајан ратник и сјајан ривал”.

Као један од незаборавних момената за нашег најбољег тенисера био је и меч са Вавринком у четвртом колу Аустралијан опена 2013.

“То је један од оних мечева који вам заувек остану у сећању и у срцу. Током свих ових година нас двојица смо имали невероватне мечеве, али ово је био један од најбољих дефинитивно”, додао је Ђоковић.

И за сам крај Ђоковић је издвојио прошлогодишњи финални меч против Рафаела Надала.

“Био је то најбољи наступ у било којем финалу Гренд слема који сам икад имао. Победа Рафе, који је био у форми и одиграо сјајан турнир. Одиграо сам један од најбољих мечева икада у овој фази гренд слема против Пуја у полуфиналу, а затим још боље против Рафе у финалу. Био сам одушевљен и презадовољан својим наступом. И да, надам се да ćу успети да наставим тамо где сам стао прошле године”, завршио је Ђоковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана