Ђоковић: Не слажем се с Надалом

ГС
Ђоковић: Не слажем се с Надалом

Српски тенисер је био уморан, али веома срећан на конференцији за штампу након што је у једном дану побиједио у два веома тешка меча.

Ушао је у финале Мастерса у Риму гдје ће данас (не прије 17 часова) за ривала имати Рафаела Надала.

То је још један доказ да “велика тројка” и даље влада тенисом, иако је Шпанац недавно изјавио да Роџер Федерер, Ђоковић и он полако, али сигурно старе.

“Рафа и ја смо се данас мало смејали у свлачионици након што сам победио Циципаса. Шалимо се да се стари још увек не предају. Пре неколико дана је рекао како смо Роџер, он и ја стари, али не слажем се с њим. Мислим да показујемо другачију и свежију енергију. Ми се томе смејемо”, изјавио је Ђоковић на конференцији.

Потом се осврнуо на само финале.

“Сјајно је поново играти с њим у финалу. Он је момак с којим сам се највише сусретао у каријери. Дефинитивно мој највећи ривал свих времена. Играње против њега на шљаци у финалу једног од највећих турнира на свету ме увек више мотивише. Чак и након свега што смо прошли у каријери, и даље постоји оно узбуђење када морамо да се суочимо. Барем са моје стране знам да ће то бити случај све док будемо играли на овом нивоу. Веома сам срећан што показујемо да се не повлачимо од напада 'следеће генерације”, истакао је Новак.

За њега је посебан изазов било играње два тешка меча у једном дану.

“Веома сам поносан на оно што сам данас постигао. Био је то врло дуг дан. Провео сам скоро пет сати на терену. Ослободио сам се веома тешке ситуације против Циципаса. Некако сам успео да преокренем. Мислим да сам против Сонега играо и на вишем нивоу. Сам сам крив што сам дозволио да овај меч уђе у трећи сет, јер сам сервирао за меч, имао меч лопте и направио дуплу грешку при резултату 4:2 у тај-брејку када сам водио”.

“Атмосфера је била наелектрисана на трибинама. Очигледно су Италијани дали велику подршку. Било је врло, врло гласно, али и забавно бити део те игре с навијачима. Познато је да су Италијани веома страствени. Наравно, знао сам да ћу му, улазећи у игру, бити велика подршка. Било је сјајно играти у том окружењу. Била је то сјајна енергија коју сам данас доживео”, закључио је Ђоковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана