Ђоковић не може да игра на турниру на којем га нико никада није поразио

Г.С.
Ђоковић не може да игра на турниру на којем га нико никада није поразио

Послије ВТА који је отказао све женске турнире у Кини, а који су били заказани за јесен ове године, са истом информацијом се огласио и АТП.

Отказивање тениских турнира јесте посљедица одлуке кинеске Владе да због пандемије корона вируса откажžе све међународни спортске догађаје до краја 2020, пише Спорт Блиц.

Из АТП календара отпали су азијски мастерс 1.000 у Шангају, турнир серије 500 у Пекингу и још два турнира из серије 250.

 

Наиме, познато је да се Новак Ђоковић сјајно осјећа на кинеском бетону и да публика има сјајан однос према њему. Када се помијешају те двије супстанце, као што се дешава на Аустралијан опену гдје је апсолутни рекордер са седам титула, он је готово непобједив.

У Пекингу и буквално је у каријери никада није изгубио ни меч! Има 29 тријумфа и шест титула у престоници Кине, у Шангају има 34 тријумфа, пет пораза и четири титуле! Дакле, озбиљно би ова одлука могла да утиче на српског аса.

У садашњем оквирном календару АТП тура за 2020. преостало је 13 турнира, уз завршни Мастерс у Лондону.

Сезона би требало да се настави мастерсом 1.000, који ће умјесто у Синсинатију да се одржи у Њујорку од 20. августа као увертира за УС Опен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана