Ђоковић на Алкараза у четвртфиналу, креће од Квона

ГС
Foto: Архива

ЛОНДОН- Новак Ђоковић, шестоструки шампион Вимблдона и бранилац титуле, имаће солидан жријеб на најпознатијем тениском турниру на свијету.

Први ривал трећем на свијету и првом носиоцу биће Корејац Сунву Квон, тренутно 85. играч свијета. Уколико савлада Квона, Ђоковић иде на бољег из меча Кокинакис – Мајхчак.

Треће коло могло би да донесе српски дуел у којем би рекет укрстили Ђоковић и Кецмановић или Ђере, док би у осмини финала могао да иде на Американца Рајлија Опелку.

У четвртфиналу Ђоковић би према пројекцији требало да игра са петим фаворитом Карлосом Алкаразом, а у полуфиналу са бољим из дуела Хуркач – Руд.

У другој половини жреба у пројектованом четвртфиналу Циципас иде на прошлогодишњег финалисту Беретинија, док Надал игра против Оже Алијасима.

Што се тиче осталих српских представника поменути Кецмановић и Ласло Ђере могли би да играју већ у другом колу. Кецмановић на старту иде на Аустралијанца Милмана, док Ђереа чека Чилеанац Табиљо. Побједник из овог дијела жријеба у трећој рунди иде на Новака, преноси Спорт клуб.

И Душан Лајовић је у Новаковом дијелу жријебу и први ривал му је 14. фаворит Пабло Карењо Буста.

Крајиновић, постављен за 26. носиоца је једини у другом дијелу костура. Њега на старту чека Чех Лехецка, а у случају тријумфа већ у другој рунди иде на контроверзног Аустралијанца Кирјоса.

Први ривал Рафаелу Надалу биће Аргентинац Серундоло, док ће двоструки шампион Вимблдона Енди Мари, који се налази у Новакој четвртини жреба стартовати против Аустралијанца Дакворта. Један од дербија на старту одиграће Италијан Синер и Швајцарац Вавринка.

Турнир почиње у понедељак 27. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана