Ђоковић: Како ствари тренутно стоје није ми дозвољено да уђем у САД

ГС
Ђоковић: Како ствари тренутно стоје није ми дозвољено да уђем у САД

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је о очекивањима пред Вимблдон, као и тренутној ситуацији када је УС опен у питању.

Најпре се фокусирао на лондонски Гренд слем, истакнувши да би волио да настави низ који је тренутно три узастопне титуле на Вимблдону.

“За сада је све добро. Нисам имао увертире пред Вимблдон, али и у прошлости сам имао успехе на овом турниру без да сам претходно играо на званичним мечевима. Имао сам само егзибицију пре неки дан у Хурлингему. Као што сам рекао, током година сам имао успеха у брзом адаптирању на подлогу тако да не знам зашто то не би био поново случај. Драго ми је што сам поново овде, на турниру о ком сам сањао током детињства. Прелепе успомене са претходна три наступа на Вимблдону, надам се да могу да наставим тај низ”, рекао је Ђоковић у уводу.

Новинаре је занимало како на Ђоковића утиче чињеница да се на Вимблдону неће добијати бодови за рангирање на АТП листи, а након избацивања руских и бјелоруских тенисера са трећег Гренд слема у сезони.

“Да будем искрен, то ће пре утицати на друге играче него на мене. Не кажем да поени нису битни, јер јесу. Само нису толико колико су до скоро били. Не јурим више толико прво место након што сам оборио рекорд за најдужи број недеља на врху. Након тога ми то више није било толико битно. Ове године нисам био у прилици да браним две хиљаде поена у Аустралији и сад овде. То ће утицати на моју позицију, али су моји приоритети сада другачији”, сматра Ђоковић.

Вимблдон би могао да буде последња прилика за Ђоковића да ове године освоји неки од Гренд слем турнира.

“Како ствари тренутно стоје није ми дозвољено да уђем у САД. Свестан сам тога и то је додатна мотивација да се овде добро покажем. Надам се да ћу моћи да одиграм добар турнир као и претходна три пута. После тога морам сачекати и видети. Волео бих да одем тамо, али то тренутно макар није могуће. Не постоји много ствари које могу да урадим, то је на тамошњој влади. Да ли ће дозволити невакцинисаним да уђу у земљу”, изјавио је српски тенисер.

Само тројица тенисера је у Опен ери освајало Вимблдон најмање четири пута у низу.

“Волео бих да будем у позицији да се борим за још један трофеј. Заправо, јесам у позицији, али бих радије да дођем до последњег меча и будем у прилици да направим историју на турниру, као што сам рекао, о ком сам маштао као седмогодишњак. Када је Пит Сампрас освојио Вимблдон то је био први тениски меч који сам икада видео на телевизији. Тако да наравно да постоје многе везе са овим турниром. Пит га је освојио седам пута ако се не варам”, заклључио је Ђоковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана