Ђоковић: Још имам страст да играм на највишем нивоу

Tanjug
Foto: Arhiva

ТЕЛ АВИВ- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да још не размишља да оконча играчку каријеру.

Ђоковић ће ове недеље играти на АТП турниру у Тел Авиву.

"Сви тенисери су моји ривали, против кога год да изађем на терен. Али без сумње мој највећи ривал је Рафаел Надал. Он још игра. Нас двојица смо одиграли највише међусобних мечева у историји тениса. То је посебно ривалство и надам се да ћемо играти још, пошто то доноси узбуђење љубитељима спорта широм света. Дошли су неки нови тенисери, као што је Карлос Алкараз, који је сада број један. Ту су Данил Медведев, Стефанос Циципас, Александар Зверев, Андреј Рубљов... Логично је да млађи долазе и да они носе спорт, али не одустајемо тако лако Надал и ја", рекао је Ђоковић за званични сајт АТП турнира у Тел Авиву.

Српски тенисер је истакао да се опоравио од повреде зглоба, коју је зарадио на Лејвер купу.

"Тренирао сам скоро два сата и било је у реду. Осећам се добро, срећан сам што је та мала повреда сада иза мене. Надам се да ће остати тако како желим током турнира", додао је српски тенисер.

Ђоковић је слободан у првом колу, док ће се у другом састати са побједником меча између Бразилца Тијага Монтеира и Шпанца Пабла Андухара.

"Пропустио сам неколико великих турнира ове године. Размишљао сам о распореду, нисам могао да идем у САД и разговарао сам с тимом да видим шта би требало да играм. Волим да повежем две-три недеље турнира, а већ сам имао заказан Лејвер куп, тако да је ово дошло у прави тренутак", навео је српски тенисер.

Он је наступио на Лејвер купу на коме је легендарни Швајцарац Роџер Федерер одиграо последњи меч у каријери.

"Имам велико поштовање према Федереру и ономе шта је урадио за наш спорт. Имао је епску каријеру. Он је један од најпризнатијих спортиста свих времена. Његово пензионисање је тужан тренутак за тенис. Што се мене тиче, волео бих да уз мене буду сви важни људи када будем одлучио да се опростим од тениса. Међутим, и даље желим да играм тенис иако сам постигао скоро све што се може постићи у овом спорту. Још имам страст и глад да играм на највишем нивоу", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана