Ђоковић изгубио меч у Монте Карлу

Тањуг
Ђоковић изгубио меч у Монте Карлу

МОНТЕ КАРЛО - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић заустављен је у трећем колу, односно осмини финала Мастерса у Монте Карлу, од Данијела Еванса са 2:0, по сетовима 6:4, 7:5.

Дуга пауза очигледно је оставила трага на форму најбољег на свијету. Прије турнира је Рафаел Надал управо о овоме причао - да не вјерује у далек домет Новака у Кнежевини, што се на крају и обистинило.

Није Ђоковић био на свом нивоу ни јуче у дуелу против Јаника Синера, али је побиједио. Данас је то била друга прича, озбиљнији ривал који је осјетио да може до побједе и то је и учинио.

Два часа и осам минута је трајао овај дуел, иначе први икада Ђоковића и Еванса. За Новакове стандарде, веома слабо га је служио сервис, исто као и реализација, доста је гријешио и епилог је први пораз у 2021. години.

Одмах на старту меча Еванс је кренуо одлично, направио два брејка, повео са 3:0, па иако је Ђоковић успио да се врати и стигне до 4:4, одмах у наредном гему је дозволио Британцу нови брејк, који је потом искористио трећу сет лопту да поведе у сетовима.

Други сет је много боље започео Србин, сада је он повео са 3:0, али је исто тако дозволио Британцу да се одмах врати и дође до 3:3. Услиједила је велика борба у сваком гему, а онда и преломни тренутак - нови брејк Еванса у 11. гему за вођство од 6:5 и потом лагана реализација сопственог гема за коначних 7:5, велики тријумф и пролаз у четвртфинале.

А у четвртфиналу ће Данијел Еванс играти против Давида Гофана из Белгије, 15. тенисера свијета, кога је савладао у једином досадашњем окршају, на АТП Купу прошле године у јануару, у Аустралији.

На турниру је од српских тенисера остао још само Филип Крајиновић који је почео свој меч осмине финала против Фабија Фоњинија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана