Ђоковић ће играти на Ју-Ес Опену

Srna
Ђоковић ће играти на Ју-Ес Опену

БЕОГРАД - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић објавио је да ће играти на гренд слему у Њујорку. "Није ми било лако да донесем одлуку, поготово узимајући у обзир све препреке и изазове са свих страна, али радујем се што ћу моћи поново да се такмичим на тениском терену", објавио је Ђоковић.

Ђоковић је рекао да ће отпутовати у САД, пошто је највјероватније добио гаранције да по повратку неће морати у обавезни двонедјељни карантин.

Новак је у више наврата у протеклих мјесец дана покушавао да, на састанцима са челним људима Тениске асоцијације професионалаца /АТП/, организаторима турнира и колегама играчима, дође до рјешења, у чему је на крају и успио.

Према правилима, свако ко се врати из Америке, мора у двонедјељни карантин, што умногоме отежава наставак сезоне, па су играчи тражили гаранције од АТП-а и Тениске асоцијације САД.

Први рекет свијета је прије неколико дана је предводио најбољих 20 играча на тајном састанку, када је саопштено да ће се сви повући са Ју-Ес опена уколико не добију наведене гаранције, па се сада очекује да многи потврде да ће играти у "великој јабуци".

Наступ на Ју-Ес опену до сада су отказали Рафаел Надал, Роџер Федерер, Стан Вавринка, Ник Кирјос, док је Енди Мари добио специјалну позивницу.

Ђоковић ће прије гренд слема играти и на Синсинати опену.

Ју-Ес опен је на програму је од 31. августа до 13. септембра и игра се за наградни фонд од 53,4 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана