Ђоковић без повластица на Аустралијан опену

АТВ
Foto: Архива

Аустралијан опен ће се готово сигурно играти у фебруару. У овом моменту се очекује да се игра од 8. до 21. фебруара, двије недјеље након уобичајеног термина.

И како то обично бива када се мијењају правила игре, дискутује се коме ће то најмање, а коме највише сметати. Погађате ко је увијек први на памети људима када треба критиковати Новак Ђоковић!

Најбољи тенисер свијета је добио дозволу да на УС Опену борави у засебној кући током августа, али се очекује да такав луксуз неће добити у Мелбурну!

Наиме, да би се АО уопште организовао, неопходно је да се испоштују строге мјере карантина прије самог догађаја, преноси Блицспорт.

Аустралијски тренер Роџер Рашид је у интервјуу за "Скај спортс" говорио о тим новим, специфичним условима.

"Биће занимљиво видјети шта ће Новак урадити, јер на УС Опену има кућу. Дозволили су му да буде у сателиту, гдје је имао кућу и могућност да све корона ствари остави изван ње. Било је то на рачун Новака Ђоковића… Да, он има новац. Много момака воли да одсједне у кућама, да их рента и да читав њихов тим буде тамо и да често путују са великим тимом људи. Биће то чудан осећај сада", рекао је Рашид.

Они су и раније били у карантину, то није ништа ново за њих. Неки ће сигурно помислити "Опа, двије недјеље? То је предугачак период". Али они имају неке услове које морају да испоштују, морају да прате протокол ако желе да буду овде и да играју", оштар је Ришад.

Новак Ђоковић, заправо, није једини играч који је имао приватну кућу на УС Опену. Серена Вилијамс је изнајмила једну у Њујорку када је имала проблема са плућима.

Очекује се да играчи морају да дођу барем три недјеље прије турнира у Аустралију!

Неопходно је да буду двије недјеље у карантину прије него што добију дозволу да могу да тренирају на теренима.

Радиће се тестови првог, трећег, седмог, десетог и посљедњег дана. Ко буде негативан на првом тестирању, већ ће сутрадан моћи да тренира.

Постоје рестрикције и када је у питању вријеме ван одаја тенисера.

Очекује се да се промијени читав АТП календар због каснијег старта Аустралијен  опена, јер се у овом периоду обично играју Ротердам, Рио Де Жанеиро, Дубаи и Акапулко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана