Дивац и Кингси отпустили чувеног коментатора због расистичког коментара VIDEO

Агенције
Дивац и Кингси отпустили чувеног коментатора због расистичког коментара VIDEO

Грент Нејпир, дугогодишњи коментатор утакмица Сакраменто Кингса, отпуштен је од стране Сакраменто Кингса и медијске куће НБЦ.

Нејпир, који је познат по реченици "If you don't like that, you don't like Kings basketball" (Ако не волите ово, не волите кошаркашку Кингса), био је неопрезан на друштвеној мрежи Твитер.

Чувени коментатор Кингса, који није вољен међу кошаркашима, био је упитан од стране Демаркуса Казинса шта мисли поводом пароле “Black lives matter”, односно “Животи црнаца су важни”.

Ова акција на друштвеним мрежама покренута је због Џорџа Флојда који је убијен од стране полицајца који му је девет минута клечао на врату, чиме му је спречио доток кисеоника у мозак.

Познато је да Казинс и Нејпир нису у најбољим односима и овим питањем је буквално намjестио отказ коментатору јер је прижељкивао овакав одговор.

Хеј! Како си? Мислио сам да си ме заборавио. Нисам те чуо годинама. Сви животи су важни! Сваки”, написао је Нејпир.

Када просjечен човjек прочита овакав одговор помисли да Нејпир није ништа лоше рекао, штавише у праву је, међутим људи су, онима којима није јасно зашто је ово увредљиво, брзо објаснили.

Рећи “Сви животи су важни” као одговор на “Животи црнаца су важни” је исто као да кажете ватрогасцима да би требало да гасе сваку кућу у насељу, иако је само једна у пожару... јер су све куће важне. Да, ваша кућа је важна, али она не гори!”, написао је неко у коментару.

Казинс је Нејпиру на ово одговорио “па да, очекивано”, а потом су реаговали и његови надређени.

Легендарни коментатор више неће коментарисати утакмице Кингса, а и изгубио је посао на НБЦ-у.

Грент је поднио оставку у Сакраменту. Желимо да му захвалимо на свему што је урадио за нашу франшизу и желимо му све најбоље”, стоји у саопштењу Сакраменто Кингса, чији је генерални менаџер Владе Дивац.

Желим да се захвалим навијачима на подршци. Кингси ће ми одувијек бити у срцу”, рекао је Нејпир.

Сакраменто Кингси сада се налазе у потрази за новим коментатором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана