Дивац, Богдановић и Бјелица шаљу помоћ за Србију

ГС
Дивац, Богдановић и Бјелица шаљу помоћ за Србију

САКРАМЕНТО - Кошаркаши Сакрамента Богдан Богдановић и Немања Бјелица придружили су се фондацији Ана и Владе Дивац у пружању помоћи током пандемије вируса корона, донирајући пријеко потребне респираторе, заштитне маске и друга медицинска средства како би помогли опремању болница и здравствених установа у Србији, саопштено је из Дивац фондације.

“Инспирисан свима из НБА лиге и људима широм свијета који помажу онима који су највише погођени насталом кризом, било ми је врло важно да допринесем да до људи у домовини стигну средства која могу спасити животе”, рекао је Богдановић и посебно се захвалио храбрим медицинским радницима.

Немања Бјелица је истакао да се са великим поносом придружио акцији.

“Супруга и ја смо поносни што донирамо неопходна медицинска средстава и тако помажемо херојима на првој линији фронта у борби против ЦОВИД - 19 и што на овај начин помажемо и пацијентима, који су у болницама. Сада су здравље и заштита приоритети и част нам је што ћемо пружити помоћ људима у домовини.”, рекао је Бјелица.

Фондација Ана и Владе Дивац је основана 2007. и иза себе има више од 30 година хуманитарног рада.

Поред помагања избјеглицама и интерно расељеним лицима, фондација је увек била спремна да пружи подршку грађанима Србије у ванредним ситуацијама попут тренутне, здравствене кризе, ЦОВИД-19.

“Стравичан утицај ове глобалне пандемије је поражавајући и наша срца су са сваком особом коју је ова криза погодила”, рекао је Дивац.

Како је навео, фондација прикупља средства како бисмо помогли људима да боље живе и да најугроженијима обезбједимо бољу будућност. “Ана и ја смо почаствовани што се придружујемо мојим колегама из Кингс-а и што ћемо послати респираторе, заштитне маске и медицинску опрему како бисмо помогли херојима - здравственим радницима и пацијентима у домовини.”, поручио је легендарни кошаркаш, сада директор Кингса

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана