Директорка Вимблдона одговорила Новаку

B92
Foto: profimedia

На Вимблдону за сада још нису спремни да помјерају термине почетка мечева на два главна стадиона за нешто раније.

Многи тенисери су протеклих дана, а међу њима и Новак Ђоковић, поручили да не би било ништа лоше када би мечеви на Централ корту и Терену 1 почињали нешто раније, а не у 14.30 као што је случај сада.

Ђоковић је на конференцији за медије рекао како је чуо да се о тој опцији помјерања термина, разговарало на турниру, а убрзо му је стигао и одговор.

Сали Болтон, директорка турнира, брани традицију по мојој мечеви на најважнија два терена почињу у 14.30.

"Реалност када организујете тениски догађај је да, када почне дан, немате појма када ће се све завршити. Мечеви су дуги, кратки, прилично је непредвидљиво, а када погледамо распоређивање, размишљамо како ће дан изгледати. Ипак, кад играчи искораче на терен, немамо контролу над тим колико ће све трајати", каже Болтон.

Она је признала да је ове године било искакања из колосјека.

"Да, имали смо неке дуге мечеве који су се завршавали касно, размишљамо о распореду, али није нам анмера да све померамо ка ноћној сесији, не тражимо од играча да играју касно. На другим слемовима играју и знатно касније, то није ништа необично. Разумљиво је и да добијамо одговоре од играча у вези искустава која имају са турниромж. Узимамо све у обзир када правимо дневни план. Није било значајних промена у распореду. Увек ћемо слушати играче и гледати шта најбоље можемо да урадимо", закључила је директорка Вимблдона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана