Дијего није мртав, он живи у народу

Г.С.
Дијего није мртав, он живи у народу

БУЕНОС АЈРЕС - Фудбалска легенда Дијего Марадона сахрањен је на приватној церемонији којој је присуствовало само 200 људи на гробљу Хардин Бела Виста у Буенос Ајресу.

Само је члановима породице и блиским пријатељима било дозвољено да присуствују вјерском обреду на гробљу, гдје је Марадона сахрањен поред својих родитеља Далме и Дијега. Церемонија је била потпуна супротност оној раније одржаној када је десетине хиљада уплаканих људи сатима пролазило поред ковчега с тијелом Марадоне, што је изгледало као мјешавина одавања поште шефу државе и хаоса стадиона препуног хулигана. У очајничкој жељи да упуте посљедњи поздрав, фанови су се попели на ограду предсједничке палате, као да су на фудбалском стадиону. Појединци су бацали флаше и металне предмете на полицију, а полицајци су узвратили сузавцем како би смирили нереде. Носећи аргентинске заставе навијачи су се окупили дуж пута којим је пролазио погребни аутомобил с ковчегом уз јаке безбједносне мјере. Многи су покушали да дотакну возило, ка­д год је оно морало да застане због закрчења саобраћаја, док је дошло и до тензија на капији гробља.

- Дијего није мртав, Дијего живи у народу - узвикивали су људи док је ковчег преношен до гробља.

Поворка десетине аутомобила и мотоцикала који су трубили пратила је полиција. Стотине фанова блокирало је улазак на гробље прије доласка ковчега, плешући и скандирајући, док је полиција покушавала да рашчисти пут. Ковчег је био покривен аргентинском заставом и дресом са бројем десет. Међу присутнима на сахрани биле су његове кћерке Далма и Ђанина, затим бивша супруга Клаудија Виљафан као и још једна бивша супруга Вероника Охеда с њиховим сином Дијегитом Фернандом. Сахрани је присуствовала и кћерка Јана коју је признао прије неколико година. Марадону су на вјечни починак испратили и бивши саиграчи, са којима је освојио Свјетско првенство 1986. године, било је много познатих аргентинских фудбалера, међу њима и Карлос Тевез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана