“Делфини” у походу на пету везану титулу

Агенције
“Делфини” у походу на пету везану титулу

БУДИМПЕШТА - Ватерполисти Србије вечерас започињу поход на пету узастопну титулу шампиона Европе и први ривал на том путу им је Русија од 17.30 часова.

Посљедњу титулу “делфини” су изборили у Барселони прије годину и по, када су у финалу савладали Шпанце након бољег извођења петераца, док од 2001.

Србија односно СРЈ, СЦГ никада нису остале без медаље и имају седам злата те по једно сребро и бронзу. Србија од осамостаљења никада није изгубила од Русије, а снаге су одмјерили 19 пута.

Некада велика ватерполо сила нема медаљу са великог такмичења још од 2004, када је на Олимпијским играма у Атини освојена бронза, док једину медаљу са европских првенства од осамостаљења имају из 1997. године, такође бронзу.

- Биће доста неизвесно, има више фаворита. Ватерполо се доста променио у последњих годину-две увођењем нових правила, што је другим екипама дало више шансе, јер пада више голова. Атрактивније је, али играће се нове атомске одбране, које су доста теже и физички ће бити доста напорније. Од три екипе у групи Руси су најбољи, неће бити лако, поготово на почетку, али ми треба до одиграмо како најбоље знамо. Против Румуна и Холанђана смо апсолутни фаворити, мада су и они физички спремни, поготово Холанђани, снажни су, брзо пливају... Неће бити лако као што се прича, али ако одиграмо како знамо, може да нам буде добра припрема за даљи део такмичења - рекао је голман Србије Гојко Пијетловић.

За Русе на првенству неће играти један од најбољих играча Дмитри Холод због повреде рамена, док су “делфини” нагласили да пажњу треба да обрате на центре Сергеја Лисунова и Никиту Деревјакина, као и на Данила Меркулова и Константина Харкова.

- Они имају квалитетне играче, али једноставно увек нешто недостаје, као да се у најважнијим моментима не могу повезати. Од нас зависи, битан је улазак у утакмицу, да је добро почнемо и после мирно приведемо крају - рекао је Душко Пијетловић, који одлично познаје руски тим, с обзиром на то да је до прошле године играо у Динаму из Москве. 

 

Група А
Њемачка
Словачка
Хрватска
Црна Гора
1. коло: Словачка - Црна Гора (11.30), Њемачка - Хрватска (14.30).

Група Б
Холандија
Румунија
Русија
Србија
1. коло: Румунија - Холандија (10), Србија - Русија (17.30).

Група Ц
Мађарска
Малта
Шпанија
Турска
1. коло: Малта - Шпанија (13), Турска - Мађарска (19).

Група Д
Француска
Грузија
Грчка
Италија
1. коло: Француска - Грузија (16), Италија - Грчка (20.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана