Дебитант сања још једно чудо

Дејан Марић
Дебитант сања још једно чудо

МИЛАНО - Фудбалери Аталанте живе европску бајку коју ће покушати да продуже и након двомеча са Валенсијом у осмини финала Лиге шампиона.

Први италијанско-шпански бој игра се вечерас на "Сан Сиру" од 21 час. У истом термину снаге ће у Лондону одмјерити Тотенхем и Лајпциг. Аталанта је једна од најљепших прича ове сезоне. Дебитант је имао кошмаран старт у друштву најбољих, а онда се све промијенило за 180 степени.

Ученици Ђанпјера Гасперинија су на половини били за дно приковани и, за многе, отписани. Међутим, Луис Муријел, Јосип Иличић, Дуван Запата и друштво одбили су да се предају.

Прво су ремизирали са "грађанима" (1:1), да би најбоље оставили за крај. Код куће су добили Динамо (2:0), а затим у утакмици одлуке декласирали Шахтјор у Украјини (3:0). Аталанта је у великом стилу извадила прољећну визу и сада има лијепу прилику да још једним "скалпом" украси дебитантску авантуру.

Истина, Валенсија више не спада у сами крем Старог континента, међутим, екипа која је групу у конкуренцији Челзија и Ајакса завршила на трону свакако заслужује респект.

Са тим се слаже и тренер Гасперини, чији ученици су за викенд направили сјајну увертиру преокретом против Роме (2:1). Ако се томе дода да нема суспендованих и повријеђених играча, онда је јасно да "богиња" са великим амбицијама дочекује ову битку.

- Лагао бих ако кажем да већ дуго не размишљам о Валенсији. Пред нама су двије утакмице које нас могу одвести у четвртфинале. То би био енорман успјех. Прижељкивали смо Валенсију приликом жријеба, али нисмо наивни. Биће нам изузетно тешко да прођемо - уздржан је Гасперини.

"Шишмиши", с друге стране, неће моћи да рачунају на суспендованог Габријела. Повријеђени су  Ману Ваљехои и Кристијано Пичини, док је под знаком питања наступ Кевина Гамеира, Јаспера Силеса и Дениса Черишева. Упркос томе, Гонсало Гуедеш је оптимиста.

- Урадићемо све да прескочимо и ову препреку. У захтјевној групи смо били први. То нам даје снагу и вјетар у леђа да можемо наставити причу. Уколико будемо били на највишем нивоу, вјерујем да нам четвртфинале неће измаћи - оптимиста је Португалац.

У другом мечу вечери Тотенхем ће покушати да одбрани домаћи терен против неугодног Лајпцига. Жозе Мурињо неће моћи да рачуна на Харија Кејна, Мусу Сисокоа и Хеунг-Мин Сона, док ће његов колега Јулијан Нагелсман бити лишен услуга суспендованог Дајоа Упамекана, те повријеђених Ибрахима Конатеа, Тајлера Адамса, Вилија Орбана и Кевина Кампла.
 

"Истанбул 20"

Нова лопта "истанбул 20", којом ће бити играно овогодишње финале Лиге шампиона, званично је представљена. Дизајн је јединствен пошто садржи ручно цртану умјетничку интерпретацију мапе Истанбула, града домаћина.

"Истанбул 20" у употреби ће бити до краја сезоне, а први мечеви новом лоптом играни су синоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана