Давидовић: Све више младих бави се атлетиком

Срна
Давидовић: Све више младих бави се атлетиком

Зеница - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је данас у Зеници да јој је драго да атлетика, као краљица спортова, има будућност и да је све више младих који желе да се баве атлетиком.

"Резултати и медаље Иване Шпановић и Амела Туке најбоља су инспирација и показатељ да ништа није немогуће ако уложите огроман труд и сав таленат и умијеће", поручила је Давидовићева на Међународном атлетском митингу "Зеница 2019".

Она је истакла да јој је задовољство да присуствује једном од највећих атлетских скупова у региону, с обзиром да су ту најбољи атлетичари региона и свјетска шампионка Ивана Шпановић.

"Спорт руши границе, гради мостове и мотивише да дамо најбоље од себе и вољела бих да оваква порука оде данас из Зенице, као и да буду остварени најбољи резултати", додала је Давидовићева.

На митингу на стадиону "Камберовића поље" наступиће 152 учесника - 89 атлетичара и 63 атлетичарке из 25 земаља.

Мушкарци ће се такмичити у тркама на 100, 800 и 3.000 метара, скоку увис, скоку удаљ, бацању диска, бацању копља и бацању кугле, а жене на 100, 400, 1.500 и 100 метара с препонама, скоку удаљ, бацању кладива и бацању диска.

Наградни фонд износи 9.200 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана