“Чуо сам да су у Федереровој кући због Ђоковића славили прекид сезоне”

ГС
“Чуо сам да су у Федереровој кући због Ђоковића славили прекид сезоне”

Некадашњи тенисер Паоло Бертолучи говорио је о стању у свијету тениса.

Искусни Италијан, тренутно стручни консултант тамошњег Скаја, анализирао је начин на који ће пандемија вируса корона погодити “велику тројку” и тенис генерално.

Он се осврнуо и на невјероватан почетак године Новака Ђоковића, који је освојио сва три турнира на којима је учествовао и дошао до 18 побједа заредом.

“Ако изузмемо 2017. годину, када је био непрепознатљив шест мјесеци, он већ око пет година доминира тениском сценом. Нико не побјеђује као он и на трави, и на бетону и на шљаци. Федерер побјеђује више на трави и у дворани, Надал на шљаци, али он побјеђује свугдје. Неко је, подругљиво, рекао да су у Федереровој кући прославили ову паузу јер би Ђоковић ове сезоне успио да освоји још два Гренд слема чиме би се значајно приближио рекорду Швајцарца”, рекао је Бертолучи.

Потез Вимблдона да откаже овогодишње издање оцјенио је као паметан.

“Да, према мом мишљењу тенис је направио праве потезе. То је први спорт који је одмах све зауставио, одмах је суспендовао пет, шест недјеља у Европи, а сада и сезону на трави. Мислим да би било потребно чудо да се сезона настави на бетону у САД, вероватније је да то буде тек у септембру”, додаје 68-годишњак.

Отказивање Вимблдона, као и помјерање Олимпијских игара у Токију, ударац је за Федерера, оцјењују многи.

“Мислим да ће он исте циљеве имати и 2021. године. На којем нивоу, то је тешко рећи. У његовим годинама свака година која прође рачуна се као да је у годинама мачке. Пропустити годину дана не шкоди толико младима, али када уђете у четврту деценију живота свака сезона је компликованија, додатно када сте близу 40. Ово се највише односи на њега, мало мање на Надала, а најмање на Ђоковића. Истина је да су они велики шампиони и да ће то искористити да лакше преброде ове мјесеце неактивности, али сигуран сам да ће платити. Са друге стране, младим играчима јесу потребни мечеви како би сакупили искуство, што се неће десити, али свакако мислим да ће се њихов заостатак (за 'великом тројком') смањити”, јасан је Италијан.

(Б92)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана