ЦСКА се враћа у Евролигу?

ГС
Foto: Архива

Кошаркаши ЦСКА Москве могли би од наредне сезоне да наставе такмичење у Евролиги, а како се наводи домаћини би могли да буду у Београду.

Руске екипе су избачене из Евролиге након почетка руске војне операције у Украјини и то су били ЦСКА, Зенит и Уникс, односно Локомотива у Еврокупу.

Како преноси "Еurohoops", московски ЦСКА би сљедеће сезоне врло лако могао да буде дио елитног кошаркашког друштва и званично су дионичарима изнијели своје намјере.

У даљем тексту стоји да је Евролига покушала да одузме А лиценцу екипи ЦСКА Москве, али то правно није било могуће пошто лиценце клуб једино може да се одрекне, али Евролига не може да му је ускрати. Очекује се да један веома битан састанак буде одржан ове недјеље у Београду током одржавања Фајнал Фор турнира и према сазнањима "Еurohoopsa" ЦСКА и нема тако мале шансе да се врати у Евролигу.

Чак постоји опција да домаће утакмице игра у Београду, а на питање да ли стварно вјерују у повратак у Евролигу, Андреј Ватутин, предсједник клуба је рекао:

"Наравно, наша је велика жеља да играмо у Евролиги и то само по себи није довољно пошто много фактора утиче на овакву одлуку и поготово политички. Руски спорт је у тешкој ситуацији, сада је тренд избацивати Русе из такмичења. Наши фудбалски клубови и репрезентација су суспендовани од стране УЕФА, хокеј се игра без Руса и чак нас је Евролига избацила. Русија нема ТВ права на Олимпијске игре 2026. и 2028. године. Да будемо искрени, преживјећемо ово, али тешко се развијамо. Ми смо поднијели захтјев да играмо Евролигу у сезони 2022/23. писмо је добио борд и дионичари и спремни смо са нашим колегама да дискутујемо о свему. Разматрамо да домаће мечеве играмо у Београду или Истанбулу јер ми контакт са Евролигом нисмо прекидали током читаве ове ситуације", поручио је предсједник московског клуба, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана