Црвено је боја Манчестера, Јунајтед славио на Етихаду

B92
Црвено је боја Манчестера, Јунајтед славио на Етихаду

На стадиону “Етихад” фудбалери Манчестер јунајтеда побједили су у великом градском дербију као гости екипу Манчестер ситија са 2:1.

Био је то 179. окршај великих градских ривала и друга побједа Јунајтеда на овом терену у посљедњих годину и по дана.

А априлу 2018. било је 3:2, сада 2:1 а узбуђења као ни обично нису изостала. Ситију је ово био четврти пораз, сада имају великих 14 бодова заостатка за Ливерпулом.

Домаћин је имао теренску иницијативу и већи посјед, гости сјајне контре и зрелије шансе, на крају славили су као и прије неколико дана против Тотенхема.

Сити је кренуо офанзивно, чинило се да ће изабраници Пепа Гвардиоле брзо стићи до предности, али догодило се супротно.

Јунајтед је сјајно користио слободан простор за брзе контре и Данијел Џејмс је већ у другом минуту имао прилику да постигне гол, али је Едерсон сјајно интервенисао.

Сити је наставио са притиском, али је Јунајтед опет имао прилику, и то преко Џесија Лингарда у деветом минуту, да би Едерсон у 16. зауставио и ударац Антонија Марсијала.

У 21. минуту Маркус Рашфорд је кренуо у продор, дошло је до контакта са Бернардом Силвом. На интервенцију из ВАР студија, снимак је прегледан и Ентони Тејлор је показао на бијелу тачку а Маркус Рашфорд је био прецизан – 0:1.

Бернандо Силва је одмах у 25. минуту имао прилику да се искупи, али га је Лук Шо изблокирао, да би у 26. и 27. минуту послије сјајне контре Маркус Рашфорд прво шутирао поред гола, а потом је са 16 метара и погодио пречку.

Није се дуго чекало на гол, само два минута касније добра комбинација Данијела Џејмса и Марсијала, Француз је шутирао искоса са десне стране и погодио ближи угао за 0:2.

Домаћини нису престајали са офанзивом, али није било резултата. Де Брујне је покушао у 40. минуту, да би у надокнади времена домаћини тражили пенал, када је лопта погодила Фреда у руку, али Тејлор и ВАР студио су сматрали да није било прекршаја за најстрожу казну.

У наставку, изабраници Пепа Гвардиоле су бацили све карте у напад, имали су велику иницијативу, док су се гости организовано и умјешно бранили.

Де Брујне и 55. и Стерлинг у 61. минуту, када је претјерао са дриблањем, имали су прилике за домаће, али све до самог финиша није било конкретног учинка.

Послије ко зна по реду ког корнера, Николас Отаменди, који је у другом дијелу заменио на терену повређеног Џона Стоунса одлично је скочио и шутирао главом, тако да је на пет минута прије краја било 1:2.

Ко зна шта би било да је минут касније Ријад Махрез успио да погоди и изједначи, Давид де Хеа је сјајно интервенисао и спречио погодак.

Покушали су изабраници Пепа Гвардиоле све, али су гости успјели да се одбране и стигну до шестог тријумфа у сезони који их је, макар привремено издигао на пето мјесто на табели.

Премијер лига, 16. коло:
Субота:
Евертон - Челси 3:1 (1:0)
(Ришарлисон 5, Калверт-Луин 49, 84 - Ковачић 52)
Борнмут - Ливерпул 0:3 (0:2)
(Окслејд-Чемберлен 35, Кеита 44, Салах 54)
Тотенхем - Барнли 5:0 (3:0)
(Кејн 4, 54, Лукас 9, Сон 32, Сисоко 74)
Вотфорд - Кристал Палас 0:0
Манчестер с. - Манчестер ј. 1:2 (0:2)
(Отаменди 86 - Рашфорд 23п, Марсијал 29)
Недјеља:
15.00 Астон Вила - Лестер
15.00 Њукасл - Саутемптон
15.00 Норич - Шефилд ј.
17.30 Брајтон - Вулверхемптон
Понедјељак:
21.00 Вест Хем - Арсенал

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана