Црвена звезда гостује шпанском тиму у 21. колу Евролиге: Десетковани на Барселону

Agencije
Црвена звезда гостује шпанском тиму у 21. колу Евролиге: Десетковани на Барселону

БАРСЕЛОНА - Одличне двије прилике да дођу до два тријумфа у Евролиги и тако направе велики корка ка проласку у другу рунду кошаркаши Црвене звезде испустили су пред својим навијачима.

Побједе из Београд однијели су Жалгирис и Алба иако је у домаћи имали велику прилику да обје утакмице ријеше у своју корист док их сада очекује много тежи задатак. Екипа са Малог Калемегдана вечерас од 21 сат гостује Барселони код бившег тренера Свитислава Пешића. Барса је уписала велику побједу у прошлом колу на гостовању код Фенербахчеа чиме је прекинула низ од три пораза док јој се сада смијеши нова побједа у 21. колу елитног такмичења. Тренер “црвено-бијелих” Драган Шакота у великим је проблемима пред овај сусрет јер не може да рачуна на повријеђене Дејана Давидовца, Марка Јагодића Куриџу, Филипа Човића и Стратоса Перпероглуа, а због грипа неће наступити ни капитен Бранко Лазић.

- Утакмицу против Цибоне одиграли смо одговорно, колико је било потребно да се победи и задржи концентрација. Барселона је велики изазов, екипа из горњег дела Евролиге, али можемо да рачунамо на петорицу играча, тако да нас то мало обесхрабрује мада се надам да ћемо растерећено одиграти - рекао је Шакота.

Објаснио је и шта ће бити кључно у овом сусрету.

- Увек сам говорио да имам један изузетан респект за све шпанске екипе, а Барселона и Реал су две најквалитетније које су покривене на свим позицијама са изузетно високим играчима и на спољним позицијама. Од плеја Адама Ханге, који је преко два метра, до тројки који су до висине центра, где они могу јако често да преузимају и да покривају скокове са тим спољним позицијама. То је један квалитет којем ми у овом тренутку не можемо да парирамо. Са великим ентузијазмом и растерећеношћу можемо да одиграмо квалитетну утакмицу, што је врло битно. Никад се не зна и тако треба размишљати. Да у свакој утакмици гледамо шансу која нам се укаже - закључио је Шакота.

Послије гостовања Барселони, нови меч Звезду чека идућег понедјељка у Лакташима против Игокее од 17 часова.

Канцеларија за спорове

Евролигина Канцеларија за рјешавање спорова почела је да ради и то се може сматрати првим кораком ка оснивању комплетног управљачког система унутар самог такмичења. Од сада ће ово тијело бити надлежно за финансијске спорове између тренера и клубова, а не БАТ или Суд за спортску арбитражу. Канцеларија за рјешавање спорова је независно тијело које, кроз Арбитражни код, рјешава финансијске спорове до којих може да дође након прекида сарадње између тренера и клубова. Ово тијело ће рјешавати све врсте финансијских спорова, а потенцијалне казне изрицаће директно Евролига.

Јовановић

Све већу минутажу у ротацији добија и центар Никола Јовановић.

- Барселона је један од фаворита у Евролиги. Играју феноменално, али опет не треба ићи тамо са белом заставом. Мислим да можемо да направимо изненађење, да их успоримо у транзицији, да играмо у неком нашем споријем ритму и ту тражимо шансу. Сигуран сам да нека жеља и додатна мотивација када се игра против клуба као што је Барселона неће нама недостајати - рекао је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана