Ћорић елиминисао Надала у Синсинатију

ГС
Ћорић елиминисао Надала у Синсинатију

Сензација у Синсинатију - Хрват Борна Ћорић елминисао је на старту Мастерса фаворизованог Рафаела Надала послије велике борбе и три сета 7:6, 4:6, 6:3 у мечу који је трајао два сата и 54 минута. Шпанац тако нећ бити у прилици да домогне поново првог мјеста на АТП ранг листи.

Шпанац, иначе трећи рекет планете, стигао је у Сједињене Америчке Државе са високим амбицијама. Трофеј у Синсинатију, уз евентуално испадање Руса Данила Медведева до четвртфинала, лансирали би Рафу поново да буде светски број један, али... Ништа од тога!

За то се постарао Хрват Борна Ћорић који је остварио један од највећих тријумфа у досадашњој каријери, а подршку из бокса пружао му је српски тенисер Филип Крајиновић, који је претходно елиминисан на истом турниру од Грка Стефаноса Циципаса.

Надал је тако остао без шансе да се освајањем Синсинатија и евентуалним испадањем Медведева у четвртфиналу или раније, врати на трон. С друге стране, Борна Чорић ће за наредног ривала имати Роберта Баутисту Агута.

адалу сада прети опасност да склизне на четврту позицију АТП листе у зависности од тога какав резултат направи његов насљедник Карлос Алкарас у Охају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана