Циципас: Из "велике тројке" најтеже је побjедити Надала

Б92
Циципас: Из "велике тројке" најтеже је побjедити Надала

Грчки тенисер Стефанос Циципас је на конференцији за новинаре изнио своје утиске након побједе над Данилом Медведевим у првом колу Завршног Мастерса.

Он је руског играча савладао послије два сета (7:6, 6:4), први пут послије пет узастопних пораза.

"Ова побједа ми значи много и дошла је у правом тренутку. Он је веома тежак противник, не даје вам много прилика у току меча. Поносан сам на себе и на то што сам пружио моју најбољу игру. Још ћемо нас двојица играти и знам да ће Данил слиједећи пут бити опрезнији и да ће се боље припремити", рекао је Циципас.

Циципас и Медведев су тенисери који пријете да помрсе конце Ђоковићу, Надалу и Федереру, а у јавности провијава мишљење да се њих двојица "не воле".

"То је јака изјава. Никада нисам рекао да га не волим. Добро, стоји да немамо најбољи могући однос, али ако мислите на ситуацију у Мајамију, немам проблем да причам о томе. Он је тражио извињење због додира лоптице са мрежом, а ја сам то превидио и због тога му се нисам извинио", додао је Циципас.

Циципас је побјеђивао сваког играча из "велике тројке", а новинаре је са којим тенисером му је најтеже да игра.

"Већина играча би рекла да је то Рафаел Надал и ја сам сагласан са њима. Интензитет, борба, брзина кретања. Он једноставно покрива цио терен и веома га је тешко побједити", закључио је Циципас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана