Циципас: Ђоковић још није достигао свој лимит

Танјуг
Циципас: Ђоковић још није достигао свој лимит

АТИНА - Грчки тенисер Стефанос Циципас изјавио је да најбољи играч свијета Новак Ђоковић још није достигао свој лимит, преноси грчки сајт “Тромактико”.

-Освајање гренд слема је један од највећих снова које сам имао као дјечак, да направим нешто велико у спорту који сам изабрао. Све је у напорном, свакодневном раду. Морате константно да напредујете, како са техником, тако и са физичком спремом. Погледајте Ђоковића, који је један од најбољих играча свих времена, а још није достигао свој лимит- изјавио је Циципас.

Ђоковић и Циципас су одиграли 13 међусобних дуела у каријери, а српски тенисер води 11:2 у побједама. Ђоковић је два пута побиједио Циципаса у финалима гренд слем турнира.

-Порази су важна ствар, јер се из њих доста учи. Побједе су најљепша ствар, донесе прелијепе моменте у каријери, али без пораза сигурно не бих постао трећи на свијету, не бих освојио девет АТП титула до сада. Мастерси и гренд слемови су мој наредни циљ. Спреман сам да наставим да радим овако у наредних 20 година -рекао је Циципас.

Грчки тенисер је истакао да увијек мора да се доказује.

-Тенис је маратон, а не спринт. Ово је спорт у којем сваког дана мораш да напредујеш. Један или два резултата не значе ништа, мораш стално да се доказујеш. А, ако радиш шест сати дневно, постајеш права машина -закључио је Циципас.

Ђоковић је прије недељу дана 10. пут освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу турнира у Мелбурну победио Циципаса. Српски тенисер је стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери, а потом је преузео прво место на АТП листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана