Бундеслига у страху од нових мјера

Срна
Бундеслига у страху од нових мјера

БЕЧ - Аустријска фудбалска Бундеслига страхује од нових корона мјера, пошто је вицеканцелар и министар спорта Вернер Коглер најавио смањење броја гледалаца на утакмицама.

"Нисам сигуран колико ћемо још дуго моћи одржати актуелни број гледалаца ако будемо суочени са сталним растом броја новозаражених", рекао је Коглер додајући да је, ако се погледају друге европске земље, свуда спорт без публике.

Економски би смањење броја гледалаца, односно повратак игрању без публике, за клубове био тежак ударац.

"Навијачи су на досадашњим утакмицама били веома одговорни и тиме дали најбољи аргумент да се и даље игра пред публиком", поручио је председник бечког Рапид-а Кристоф Пешек.

Он је додао да се утакмице играју под ведрим небом и да не постоје информације да се неко заразио на фудбалској утакмици.

Према Пешеку смањење броја гледалаца изазвало би у буџету Рапид-а двоцифрену милионску штету, а игра пред празним стадионом било би тешко економски подношљиво.

Друга забрања играња пред публиком од почетка пандемије многе прволигаше, а посебно друголигаше довело би на руб егзистенције.

У поређењу са другим европским земљама аустријски клубови већину буџета зарађују из прихода са утакмица, а не кроз продају телевизијских права.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана