Брајант и Коељо заједно писали књигу за децу

Танјуг
Брајант и Коељо заједно писали књигу за децу

САО ПАУЛО - Трагично преминули бивши кошаркашки ас Коби Брајант и бразилски писац Пауло Коељо радили су на заједничкој књизи за дјецу, али је аутор "Алхемичара" избрисао нацрт књиге после Брајантове погибије у хеликоптерској несрећи.

Коељо (72) рекао је агенцији АП да су он и Брајант (41) разговоре о том пројекту почели 2016. године, када се кошаркаш Лејкерса и петоструки освајач титуле шампиона НБА опростио од своје двадесетогодишње каријере, а да су књигу почели да пишу прије неколико месеци.

Одмах пошто је чуо за Брајантову смрт, Коељо је саопштио да ће избрисати нацрт књиге, јер не жели да је заврши без њега.

- Избрисао сам нацрт јер нисам видео никакав смисао у објављивању књиге без њега. То не би ништа релеватно значило ни за њега ни за његову породицу. То не значи да ће ме то спријечити да једног дана пишем о стварима које сам научио од Кобија и о томе како је он био човек већи од живота - рекао је бразилски писац, додавши да, међутим "књига за дјецу више нема смисла".

Познати писац, чије су књиге продате у десетинама милиона примерака широм свијета, рекао је да је идеја књиге била како инспирисати дјецу из угрожених породица, дјецу из нижих слојева друштва да се кроз спорт изборе своје месту у свијету.

Брајантов "Гранитy Студиос" објавио је романе за средњошколце и младе, а 2018. и његову аутобиографију "The Mamba Mentality: How I Play ". Мамба је био Брајантов надимак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана