Ботас: Знам да могу бити бољи од Хамилтона

ГС
Ботас: Знам да могу бити бољи од Хамилтона

Иако има улогу другог возача у Мерцедесу, Валтери Ботас вјерује да је бољи возач од шестоструког свјетског првака Луиса Хамилтона.

Од побједе на првој трци сезоне у Аустрији, Ботас је "скупио" 69 бодова заостатка за Хамилтоном у поретку возача. Британски возач је на путу да освоји седму титулу првака и тако се изједначи с легендарним Михаелом Шумахером.

"Наравно да вјерујем у то, наравно да вјерујем да сам бољи кад сам у најбољој форми. Знам да могу бити бољи од њега. Наравно, има дана кад је он бољи, без сумње. У протеклих неколико година је био бољи. Међутим, не бавим се политиком, волим возити и тркати се. Волим фер, али праву праву трку то је оно што радим, тако сам увијек возио и наставићу тако", изјавио је Ботас.

Осим у Аустрији, Ботас је побиједио у Русији те је задовољан својим овосезонским перформансама.

"Прилично сам задовољан својим перфомансама, посебно у поређању с претходним годинама. Ритам у тркама ми је заиста добар. Ствар је у малим детаљима, ако су они како треба, онда и ствари иду у моју корист. Ипак, перформансе су прилично позитивне", завршио је је возач Мерцедеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана