Бостон бољи од Голден Стејта у шутерском обрачуну, Лејкерси побједили Јуту

Г.С.
Бостон бољи од Голден Стејта у шутерском обрачуну, Лејкерси побједили Јуту

Лос Анђелес Лејкерси савладали су Јуту Џез (127:115) послије продужетка, док је Бостон успио да неутралише 47 поена Стефона Карија и ипак стигне до побједе (119:114) против тима из Калифорније.

Изванредан меч одиграли су Бостон Селтикси и Голден Стејт Вориорси, у којем је на крају славила екипа из Масачусетса. Џејсон Тетум је са 44 постигнута поена (други најбољи учинак каријере) носио свој тим који је успио тако да се одупре и Стефону Карију, који је постигао 47 поена.

Али управо је он промашио посљедњи шут свог тима, са велике дистанце, у наредном посједу, чиме су шансе за побједу Голден Стејта потпуно нестале.

Ово је шести тријумф у низу за Селтиксе, укупно осми у посљедњих девет утакмица.

Кемба Вокер је постигао 26 поена у тиму Бостона, а ту је била укључена једна веома важна тројка.

Лос Анђелес Лејкерси су савладали Јут послије продужетка.

Екипа из Калифорније је, изгубивши посљедњу деоницу са 28:16, проћердала и предност коју је до тада имала. Штавише, Денис Шредер је кошем на три секунде до краја вратио два тима у егал на 110 поена.

Све 44 тројке које је Стефон Кари постигаона претходних пет мечева (НБА рекорд)

Напослијетку, Лејкерси су постигли 17 поена у продужетку, Јута само пет.

Калдвел-Поуп је додао 25 поена, Андре Драмонд је постигао 27 поена.

Јута, водећа екипа НБА лиге, играла је без Рудија Гобера, Мајка Конлија и Донована Мичела. У њиховом одсуству, Џордан Кларксон је постигао 27 поена против свог бившег тима. Иљасова га је пратио са 20, баш као и Џо Инглс, који је имао и 14 асистенција. Бојан Богдановић је стао на 19 поена.

У осталим мечевима Вашингтон је побиједио Детроит са 121:100, Чикаго је био бољи од Кливленда резултатом 106:96, Мемфис је савладао Милвоки са 128:115, док је Сан Антонио био бољи од Финикса резултатом 111:85.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана