Богдан Богдановић повриједио скочни зглоб, саиграчи га изнијели са терена

ГС
Богдан Богдановић повриједио скочни зглоб, саиграчи га изнијели са терена

ЊУЈОРК - Српски кошаркаш Богдан Богдановић доживио је повреду скочног зглоба због које је морао да напусти утакмицу Атланта Хокса и Њујорк Њикса већ средином друге четвртине.

Богдановић се повриједио приликом једног доскока и напустио је паркет уз помоћ саиграча који су га изнијели, прени је РТС.

Богдановић је тако доживио нову незгодну повреду, а иако још није утврђен тачан степен, гледајући његову реакцију, могао би на дуже одсуство.

Српски бек је приликом једне акције скочио да изблокира шут противничког иргача, али је нагазио на стопало Клинта Капеле и искренуо зглоб.

Осјетио је јак бол и одмах се ухватио за то мјесто, али и за кољено, са којим је због фрактуре имао великих проблема прошле сезоне.

Није могао да изађе без помоћи и до свлачионице су га однијели саиграчи.

До тада је репрезентативац Србије одиграо 10 минута и за то вријеме постигао два поена и имао по један скок, асистенцију и украдену лопту.

Послије његовог изласка, Хокси нису успели да надокнаде недостатак, па су дозволили Њујорку да се у трећој деоници одлијепи и потом рутински приведе меч крају.

Кошмарно вече екипе Нејта Мекмилана комплетирано је изласком и Кема Редиша, који је такође изврнуо скочни зглоб, само на лијевој нози.

У одсуству некадашњег играча Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента, најбољи су били Тре Јанг са 33 поена (5/10 тројке) и Клинт Капела, који је уписао дабл-дабл (16 поена и 21 скок).

На другој страни, Никсе су предводили Буркс са 23, односно Фурније са 20 поена.

"Јастребови" су поражени после седам узастопних победа и сада су осми на табели Источне конференције са скором 11-10, док је Њујорк одмах изнад са једним поразом мање.

Бобан Марјановић у поразу свог Даласа од Вашингтона са 120:114 није улазио у игру, а Мавериксима да избјегну осми пораз у сезони није помогла ни одлична партија Луке Дончића, са 33 поена и 10 асистенција, преноси Танјуг.

Резултати: Филаделфија - Минесота 120:121, Атланта - Њујорк 90:99, Бруклин - Финикс 107:113,Чикаго - Мајами 104:107,Хјустон - Шарлот 146:142, Далас - Вашингтон 114:120, Јута - Њу Орлеанса 127:105.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана